Witam mam pytanie dotyczace glosnikow dwucewkowych, z tego co widze to wiekszosc z nich to 2x4 a nawet 2x2 ohm i wlasnie mam z tym pewien problem czy ktos z was zna jakies w miare tanie i dobre 2x8 ohm 30 cm glosniki ? . nie chcial bym sie za bardzo rozpisywac dlaczego akurat sie uparlem na 2x8 ohm powiem tylko tyle ze zrobilem maly tunning megaworksa 550 wzmak przelozylem do duzo wiekszej obudowy i wymiemilem glosnik basowy i tu wlasnie zaczynaja sie schody glosnik basowy wchodzacy w sklad zestawu megaworks 550 to 20cm sub dwucewkowy i nie byl by to zaden problem gdyby nie fakt ze glosnik ten to wlasnie 2x8 ohm i nie mam go czym za bardzo zastapic :/ tymczasowo podlaczylem jakas 30-stke(cm) noname jednocewkowa 8ohm i powiem wam ze jestem i tak mile nawet bardzo mile zaskoczony bass o niebo lepszy !!!, tyle ze szkoda mi ze polowa mocy wzmaka sie marnuje zasilam tylko jedna cewke glosnika(30cm 8ohm jednocewkowy)
a moze ktos z was probowal podlaczyc do tego wzmaka glosnik 2x4 ohm i czy wzmak to wytrzyma ? . nie moge znalesc zadnej dokumentacji technicznej na temat wzamcniacza w megaworks'ach 550 thx wiem tylko ze jest w technologi BASH moze ktos wie cos na temat ???
z gory dzieki za wszelkie opd.
ps . chyba sie jednak troche rozpisalem

ps . chyba sie jednak troche rozpisalem