logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kompresor Behringer MDX2600 na sumę?????????

zasilacz 17 Maj 2007 23:31 3317 6
REKLAMA
  • #1 3895930
    zasilacz
    Poziom 10  
    Witam pytanko jak wyżej planuje kupić to cudo ale nei wiem za bardzo jak sie z tym obejść. Czy wpiąć między mikserem a wzmacniaczem czy jako inset efx do miksera(behringer 1204Xenix) Ale wtedy jak to na sume wykierować. Mam już w EFX wpięty T.C. Electronic C 300 (jako kamera pogłosowa i kompresor wokali). I chce na sumę coś zapiąc żeby wszystko było cacy lali i i uniknąc ewentualnych przesterowań, a w szczególności sprzężeń.
  • REKLAMA
  • #2 3896382
    Dziub-Dziub
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Możesz wpiąć w aux albo w inserty na wyjściu main out jeśli takowe są
  • REKLAMA
  • #3 3897725
    William Bonawentura
    Poziom 34  
    Ocena: 611
    Dziub-Dziub napisał:
    Możesz wpiąć w aux albo w inserty na wyjściu main out jeśli takowe są

Ten mikser nie ma insertów na sumie, włączanie się z kompresorem w aux to nieporozumienie .... Daj go zwyczajnie pomiędzy mikser a końcówkę mocy.
  • REKLAMA
  • #4 3899177
    miszkoo
    Poziom 28  
    William Bonawentura napisał:

Daj go zwyczajnie pomiędzy mikser a końcówkę mocy.

mam taką instrukcję do DBX i tam jest porostu podłączany miedzy mixer a końcówkę mocy
  • REKLAMA
  • #5 3900827
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Jeżeli wepniesz w insert na sumie a nie pomiędzy mikser i wzmacniacz, to różnica jest taka że na wskazaniach miksera i w odsłuchu w słuchawkach będziesz słyszał sygnał za kompresorem (po kompresji).
    I to właściwie jedyna różnica która mi na myśl przychodzi.
  • #6 3901219
    William Bonawentura
    Poziom 34  
    Ocena: 611
    adambyw napisał:
    Jeżeli wepniesz w insert na sumie a nie pomiędzy mikser i wzmacniacz, to różnica jest taka że na wskazaniach miksera i w odsłuchu w słuchawkach będziesz słyszał sygnał za kompresorem (po kompresji).
    I to właściwie jedyna różnica która mi na myśl przychodzi.

Mały tylko problem - ten mikser NIE MA insertów na wyjściu
  • #7 3903567
    Dziub-Dziub
    Poziom 28  
    no dobrze już to pisałeś... No więc nie ma innego wyjścia jak między mikser a końcówkę :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia kompresora Behringer MDX2600 do sumy miksera Behringer 1204Xenix. Ze względu na brak insertów na wyjściu sumy w tym mikserze, nie jest możliwe podłączenie kompresora jako inset EFX. Wpięcie kompresora w aux jest niezalecane. Optymalnym rozwiązaniem jest podłączenie kompresora bezpośrednio pomiędzy mikser a końcówkę mocy, co pozwala na kompresję sygnału sumy bez ingerencji w sygnały odsłuchowe i wskaźniki miksera. Podobne rozwiązanie stosowane jest w instrukcjach do innych kompresorów, np. DBX. Wpięcie kompresora na insertach sumy umożliwia odsłuch sygnału po kompresji w słuchawkach i na wskaźnikach miksera, ale w tym przypadku brak insertów wyklucza taką konfigurację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA