logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie TV z DVD, problemy z EURO. Da się jakoś inaczej?

towerone 19 Maj 2007 17:20 1743 5
REKLAMA
  • #1 3900931
    towerone
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam,
    mam problem z podłączeniem telewizora (kilku letni Daewoo 14 cali) z DVD. Próbowałem go podłączyć przez dwa kable euro chinch oraz kabel euro euro i niestety nie mam obrazu. Po podłączeniu przez któryś z wymienionych kabli, widać jakby za ogromną mgłą, w kolorze standartowego obrazu AV, skaczący obraz emitowany z DVD, ale jest niemal niewidoczny i nie da sie wejść w menu bo to jest tragedia, a nie obraz.
    Wnioskuje po tym, że wejście euro w telewizorze jest chyba uszkodzone (choć to by było niezrozumiałe, bo nie było nigdy wcześniej wykorzystywane). DVD jest na pewno sprawne, bo podłączałem go pod inne telewizoty i było w porządku.
    Może ktoś jest w stanie coś poradzić w takies sytuacji. Da się jakoś to naprawić?
    A może jest jakaś możliwość podłączenie DVD do telewizora nie przez euro? Tylko, że on nie ma żadnych innych wejść oprócz antenowego.

Proszę o pomoc w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 3900983
    metal60
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    Sprawdz w menu dvd wyjscie,jak jest inaczej niz pal - (rgb,cvbs) to zmien.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3901726
    jacenty2
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    W ostateczności możesz wyjść eurem z DVD na magnetowid, a póżniej
    z modulatora do TV no i oczywiście zestroić TV.
  • REKLAMA
  • #5 3902346
    misiupan
    Poziom 35  
    Ocena: 441
    witam , kup modulator antenowy z wejściem A/V , najczęsciej stosowany do kamer video , można go kupić na aukcji internetowej ,lub u mnie jak sprawdze czy mam taki odpowiedni , cena 20-30 zł w zależności od typu i marki.możesz też zamontować go w obudowie dvd i połączyć do sygnałów , nie jest to skomplikowane , dosłownie 4 przewody dolutować i zamontować całość na obudowie , by można było podłaczyć antene , takie cudo można zdemontować ze starego video .

[_P_]
  • #6 3914767
    Jarek1971
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Na początek sprawdz kabel euro. Jesli masz tani to może się okazać że jest po prostu nie dobry (ograniczona ilość przewodów 4 lub 6). Miałem podobne objawy po podłączeniu DVD Manta do starego telewizora LG ale problemy były z głosem. Na nowym telewizorze było wszystko o.k. Co ciekawe po wymianie kabla euro na droższy model wszystko było cacy.
    Kable droższe czytaj lepsze mają połączenia z wszystkimi końcówkami wtyku euro, te tańsze nie.
REKLAMA