Witam,
z tego co widze to styki moga byc w zlym stanie sporo tam tlenkow i innych oznak utleniania / korozji, prawdopodobnie stal w jakiejs piwnicy czy wilgotnym miejscu.
Z tego co widze to jest 6 identycznych plytek z generatorami a na kazdej po "2" generatory. A dokladniej po grupie generatorow. Na tej plytce B/H jak ja oznaczyles masz generatory odpowiedzialne za za ostatnie 2 nuty w oktawie. Skoro styki sa OK to wyglada mi to na problem z zasilaniem calej plytki. Na kazdej polowie plytki masz 8 przewodow, po 2 do jednego dzwieku, prawdopodobnie jeden wyzwala=uruchamia generator a drugi to wyjscie dzwieku. Zobacz co na tych przewodach wystepuje w sprwanych generatorach i porownaj, wg. mnie na jednym bedzie sie pojawialo napiecie zalaczajace generator a na drugim przebieg prostokatny. Problem moze byc z wyzwalaniem generatora oraz z odbieraniem/dalszym przesylaniem dzwieku z generatora a dokladniej calej plytki.
Wspominales o zlej wysokosci dzwieku, stawiam na problem z zasilaniem plytki generatorow jako ze wysokosc dzwieku tego generatora zalezy tez od napiecia zasilania, to dosc proste uklady tranzystorowe. Pomiez te napiecia i porownaj ze sprawnymi generatorami.
Jeszcze jedno te male plytki dosc blisko klawiatury to komutacja klawiatury, powinno tam byc sporo diod i to one zapewniaja przelaczanie klawiszy. Pomierz je moze cos padlo.
Daj znac jakie wyniki to pomyslimy dalej.
Powodzenia