logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother 1030 nie wciaga papieru i miga czerwona dioda.

dudkam 23 Maj 2007 21:42 3717 8
REKLAMA
  • #1 3914788
    dudkam
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam mam problem z drukarka brothera.
    Wysypal mi sie toner w drukarce kupilem nowy i chcialem wyczyscic drukarke bo bardzo brudzil sie papier.
    Rozebralem drukarke wyczyscilem ale wypadl mi jeden element plastykowy i nieiwiem skad.Gdy wlacze drukarke wszystko rusza ale nie ciagnie papieru i za chwile zaczyna migac czerwona dioda.
    Gdzie powinien byc ten plastyk ma takie dwa wypustki najprawdopodobniej sluzace za zawiasy. Ponizej dwa zdjecia niestety tylko telefonem.
    Załączniki:
    • Brother 1030 nie wciaga papieru i miga czerwona dioda. 20070519066.jpg (130.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brother 1030 nie wciaga papieru i miga czerwona dioda. 20070519063.jpg (111.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3915376
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Z tego co pamiętam to jest od czujnika, napisz, która czerwona dioda świeci.
  • REKLAMA
  • #3 3915850
    dudkam
    Poziom 12  
    Tez mi sie wydaje ze od jakiegos czujnika tylko od ktorego ogladalem drukarke ze wszystkich stron i nie mam pojecia gdzie to bylo. A dioda czerwona jest tylko jedna podpisana alarm
  • #5 3916743
    miroslawm
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Też mi kiedyś wypadł ten element, ale u mnie działa ok
  • REKLAMA
  • #6 3916893
    dudkam
    Poziom 12  
    ale wlozyles go na miejsce? jak tak to powiedz mniej wiecej w ktorym miejscu powinien byc
  • #7 3916937
    zenon11
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    czy czasami to nie jest gdzies z tyłu drukarki przy piecu albo od spodu pod drukarka
  • REKLAMA
  • #8 3921921
    lesmir
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    To jest flaga od czujnika.
  • #9 3922376
    dudkam
    Poziom 12  
    Dziekuje wszystkim za pomoc problem zostal rozwiazany.
    Element ten jest od czujnika zamkniecia klapy tonera(sa dwa) ktory znajduje sie w przednim lewym gornym rogu drukarki kolo lasera.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył drukarki Brother, która po wymianie tonera i czyszczeniu przestała pobierać papier, a czerwona dioda alarmowa zaczęła migać. Przyczyną był wypadnięty plastikowy element, który okazał się być flagą czujnika zamknięcia klapy tonera. Element ten znajduje się w przednim lewym górnym rogu drukarki, obok lasera. Po umieszczeniu go na właściwym miejscu problem z pobieraniem papieru i migającą diodą został rozwiązany. W dyskusji pojawił się również link do serwisówki drukarki, co mogło pomóc w identyfikacji elementu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA