logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 190D automat - "Nie podgrzewa świec"

galek20 25 Maj 2007 08:36 2689 4
REKLAMA
  • #1 3919104
    galek20
    Poziom 11  
    Witam wszystkich. Mam taki problem w moim mesiu, a mianowicie świece żarowe są podgrzewanae tylko raz, a potem trzeba odpiąć kleme albo odpiąc wtyczke od przekaźnika do świec. Pozatym coś jest chyba namięszane w stacyjce ponieważ po wyjęciu kluczyka moge otworzyć szyberdach, szyby, włączyć wycieraczki, przez co spaliłbym kiedyś śilnik bo zostawiłem na całą noc włączone. Z tego co się dowiedziałm to poprzedni właściciel grzebał coś w stacyjce, i jeszcze jdna żecz odnoisnie tego przekaźnika to żeprzez niego cały czas płynie prąd pomimo wyjęcia kluczyka ze stacyjki, a więc na muj rozum jeżeliby stacyjka odcinała zasilanie tak jak powinna to i podgrzewanie by działało prawidłowo bo nie trzeba by wyciągać wtyczki ani klemy rzeby odciąć zasilanie. Ale nie wiem jak te kable w stacyjce maja być podłączone - który jest od czego.
    Prosze o pomoc i z góry za nią dziękuje.
    Wrazie czego zostawiam swoje GG-1756842.

Moderowany przez Błażej:

Ma "muj" rozum, to kolega nieźle "namięszał" z zasadami pisowni w swoim poście... Błędy ortograficzne, znaki diakrytyczne wstawiane jak się przypomni, ogólne niechlujstwo. Ostrzeżenie za pisownię!

• REKLAMA
  • #2 3919532
    wolff
    Poziom 15  
    Ocena: 53
    Na "muj" rozum to kup sobie słownik ortograficzny, będzie z tego więcej pożytku.
  • REKLAMA
  • #3 3919578
    hitek
    Poziom 17  
    Ocena: 74
    Witam!
    W sumie sam sobie odpowiedziałeś. Jesli jesteś przekonany, że w stacyjce ktoś Ci grzebał, to nie podtrzeba ci "wróżki" elektrody, bo nikt z nas Ci nie udowodni, że tak nie było. Postaraj się doprowadzić wszystko do stanu oryginalnego, poszukaj schematu instalacji do twojego "mesia" i wszystko powinno grać jak w zegarku.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3919621
    galek20
    Poziom 11  
    Sorry za pisownie. bardzo mi się spieszyło ponieważ nie mem stałego dostępu do internetu a pisanie na klawiaturze też mi nie idzie.

Dodano po 4 [minuty]:

A czy mógłby mi ktoś pomóc w znalezieniu schematu podłączenia tych kabli. W okolicy nie ma podobnego bo to wieś a na elektryka też mnie mnie stać w tej chwili bo jestem po wypadku a to mnie trochę wypłukało z kasy.
REKLAMA