Witam. Mam do rozwiązania następujący problem: mam na płytce- AVR ATmega128 oraz pamięć Flash XCF01S programującą bitstreamem FPGA Spartan3. Sa one połączone łańcuchem JTAG. Normalnie aby przeprogramować Flasha wpinam w łańcuch(zamykając go) na goldpiny ISP JTAG i programuje pamięć iMPACTem. Chodzi mi o zmodyfikowanie układu, mianowicie o to aby móc przeprogramować Flasha bez wpinania kabla. Sciślej mówiąc procesor ma emulować interfejs JTAG i wysterowując pamięć Flash w odpowiedni stan(odpowiednia instrukcja JTAG) przeprogramować ją(FPGA jest wtedy w stanie BYPASS, a na goldpinach zworka by zamknąć łańcuch). I tu pojawia się problem. Nigdzie nie moge znaleść jakiegoś datasheeta na temat programowania pamięci XCF01S emulując interfejs JTAG. Wszędzie jest tylko pokazane jak zaprogramować tą pamięć in-system przy pomocy kabla i iMPACTa. Nie moge nawet znaleść opisu instrukcji JTAG tej pamięci innych niż standardowe. Może ktoś zajmował się czymś takim i wie gdzie to znaleść lub mógłby mnie naprowadzić jakoś na trop?