logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor FM 5412 - diody mocy świecą na maksa, brak dźwięku

duzydiablo 29 Maj 2007 18:09 1846 9
REKLAMA
  • #1 3933128
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    witam
    posiadam dwa takie wzmacniacze na kanał maja około 50w.I w obu mam ten sam problem jak wlacze wzmacniacze to poziom mocy wyjsciowej(te diody )pala sie na maksa czerwona tez i nie gasna czego to moze byc wina??Wznacniacz wogole nie gra.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3933309
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    63 strony troche duzo o czytania zajmie mi to jakies pare godzinP:P:PA moze wiecie jak je naprawic co wymienic itd??Albo konkretna strone i post podac??
    pozdrawiam
    p.s pomoze ktos bo to pilne??
  • REKLAMA
  • #4 3933979
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    duzydiablo napisał:
    witam
    63 strony troche duzo o czytania zajmie mi to jakies pare godzinP:P:PA moze wiecie jak je naprawic co wymienic itd??Albo konkretna strone i post podac??
    pozdrawiam
    p.s pomoze ktos bo to pilne??

Gdyby Ci się chciało poczytać, już miałbyś rozwiązanie. A tak musisz czekać aż ktoś zlituje się nad lenistwem i zrobi to za Ciebie...
  • REKLAMA
  • #5 3934366
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    przeciez przeczytanie tego zajmuje wiecznosc czy moze ktos pomoc jak to naprawic??Dam 10 punktow??
    pozdrawiam
  • #7 3934435
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    Zbytnio się nie znam i nie wiem jakie pomiary wykonac ??Czy moze ktos sie na gg odezwac 9178812 i mnie pokierowac??
    pozdrawiam
    p.s a czego to moze byc przyczyna

Z jakiej litery zaczynamy zdanie?
    Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
    Proszę poprawić!
    [_P_]
    [GVideo][/GVideo]
  • REKLAMA
  • #9 3935541
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    duzydiablo napisał:
    witam
    zbytnio sie nie znam i nie wiem jakie pomiary wykonac

Oddaj lepiej do fachowca.
  • #10 3935839
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    a ile mniejwiecej to moze kosztowac naprawa??Zeby nie dac sie oklamac
    pozdrawiam
    p.s nie wiem po co pisac polskie znaki to tylko strata czasu a i tak malo kto to robi a tylko mnie sie czepiacie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada dwa wzmacniacze Radmor FM 5412 o mocy około 50W na kanał, które mają problem z diodami mocy świecącymi na maksymalnym poziomie oraz brakiem dźwięku. Wzmacniacze po włączeniu pokazują stałe, maksymalne wskazania mocy (czerwone diody), a urządzenia nie odtwarzają dźwięku. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną mogą być uszkodzone końcówki mocy, co skutkuje stałym napięciem na wyjściu głośnikowym. Naprawa wymaga jednak specjalistycznej wiedzy i pomiarów, których użytkownik nie potrafi wykonać. Polecono zapoznanie się ze schematem wzmacniacza oraz wykonanie pomiarów, aby dokładniej zdiagnozować usterkę. Wskazano również, że w przypadku braku doświadczenia lepiej oddać sprzęt do fachowca. Koszt naprawy nie został określony, ale użytkownik wyraził chęć poznania orientacyjnej ceny, aby uniknąć naciągnięcia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA