logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor FM 5412 - diody mocy świecą na maksa, brak dźwięku

duzydiablo 29 Maj 2007 18:09 1837 9
REKLAMA
  • #1 3933128
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    witam
    posiadam dwa takie wzmacniacze na kanał maja około 50w.I w obu mam ten sam problem jak wlacze wzmacniacze to poziom mocy wyjsciowej(te diody )pala sie na maksa czerwona tez i nie gasna czego to moze byc wina??Wznacniacz wogole nie gra.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3933309
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    63 strony troche duzo o czytania zajmie mi to jakies pare godzinP:P:PA moze wiecie jak je naprawic co wymienic itd??Albo konkretna strone i post podac??
    pozdrawiam
    p.s pomoze ktos bo to pilne??
  • #4 3933979
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    duzydiablo napisał:
    witam
    63 strony troche duzo o czytania zajmie mi to jakies pare godzinP:P:PA moze wiecie jak je naprawic co wymienic itd??Albo konkretna strone i post podac??
    pozdrawiam
    p.s pomoze ktos bo to pilne??

Gdyby Ci się chciało poczytać, już miałbyś rozwiązanie. A tak musisz czekać aż ktoś zlituje się nad lenistwem i zrobi to za Ciebie...
  • REKLAMA
  • #5 3934366
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    przeciez przeczytanie tego zajmuje wiecznosc czy moze ktos pomoc jak to naprawic??Dam 10 punktow??
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 3934435
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    Zbytnio się nie znam i nie wiem jakie pomiary wykonac ??Czy moze ktos sie na gg odezwac 9178812 i mnie pokierowac??
    pozdrawiam
    p.s a czego to moze byc przyczyna

Z jakiej litery zaczynamy zdanie?
    Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
    Proszę poprawić!
    [_P_]
    [GVideo][/GVideo]
  • #9 3935541
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    duzydiablo napisał:
    witam
    zbytnio sie nie znam i nie wiem jakie pomiary wykonac

Oddaj lepiej do fachowca.
  • #10 3935839
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    witam
    a ile mniejwiecej to moze kosztowac naprawa??Zeby nie dac sie oklamac
    pozdrawiam
    p.s nie wiem po co pisac polskie znaki to tylko strata czasu a i tak malo kto to robi a tylko mnie sie czepiacie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada dwa wzmacniacze Radmor FM 5412 o mocy około 50W na kanał, które mają problem z diodami mocy świecącymi na maksymalnym poziomie oraz brakiem dźwięku. Wzmacniacze po włączeniu pokazują stałe, maksymalne wskazania mocy (czerwone diody), a urządzenia nie odtwarzają dźwięku. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną mogą być uszkodzone końcówki mocy, co skutkuje stałym napięciem na wyjściu głośnikowym. Naprawa wymaga jednak specjalistycznej wiedzy i pomiarów, których użytkownik nie potrafi wykonać. Polecono zapoznanie się ze schematem wzmacniacza oraz wykonanie pomiarów, aby dokładniej zdiagnozować usterkę. Wskazano również, że w przypadku braku doświadczenia lepiej oddać sprzęt do fachowca. Koszt naprawy nie został określony, ale użytkownik wyraził chęć poznania orientacyjnej ceny, aby uniknąć naciągnięcia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA