Z tym sterownikiem lub z pilotem do tej bramy mam problem.
Mianowicie dokupiłem pilot 2k433 a następnie postępowałem wedle instrukcji w celu wpierw podania kodu instalatora, następnie wejścia w tryb programowania i na końcu dodania nowego pilota
Wybrałem wolny slot w sterowniki, a następnie nacisnąłem guzik w pilocie w celu przekazania sterownikowi kodu.
Pilot został zapisany, gdyż numer portu przestał migać i zaczął się świecić.
Wedle instrukcji pilot został dodany i tu kończy się how-to - następnie wedle własnego stwierdzenia kliknąłem przycisk zatwierdź - zaświeciły się kropki w wyświetlaczach tak jak na początku a następnie po przez przyciskanie guzika anuluj wyszedłem z trybu programowania
Problem pojawił się wówczas gdy chciałem użyć nowego pilota.
Brama nie reaguje nie zamyka się, ani nie otwiera, diodka w pilocie świeci przy naciskaniu.
Stare piloty działają, a ten nowy NIE. Ponownie wszedłem w tryb programowania, gdyż pomyślałem iż pilot się nie dodał, jednak z tego co było widać na wyświetlaczu port pod którym zapisany był pilot pierwotnie świecił stale wiec w jego pamięci był już pilot zapisany.
Postanowiłem usunąć pilot i dodać go ponownie, jednak to też nie przyniosło poprawy sytuacji.
Moje pomysły skończyły się i bardzo bym prosił o jakieś wskazówki co można jeszcze w tym temacie zrobić.