logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-6500MP nie odtwarza nowych plików MP3, nagranych przez Winamp

CAMARENA 02 Cze 2007 00:23 4621 15
REKLAMA
  • #1 3944692
    CAMARENA
    Poziom 24  
    Ocena: 110
    witam
    mam problem
    pioneer dah 6500mp nie chce czytać mp3 ,ktore nagrywam
    natomiast wcześniej nagrywane czyta bez problemu
    zastanawiam się czy nie ma na to wpływy winamp ponieważ nagrywa pliki jako winamp media file a nie mp3!!!!!!
    co robić?
  • REKLAMA
  • #2 3944832
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    A odróżniasz pliki *.wmf od *.mp3 ? Radio napewno.
    A czy ma możliwość czytania takich plików ? Radio to nie komputer, nie dopiszesz kodeków ani driverów, co najwyżej możesz wyczyścić laser lub naprawić optykę jeśli będziesz pewny że to ona jest winna.

SławeK
  • #3 3944942
    d-t-x
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    Nagrywasz to winampem? Nagraj np. w Nero jako plyte z danymi i bedzie o.k.
  • REKLAMA
  • #4 3945304
    dudi1955
    Poziom 2  
    Najlepiej jak nagrywa się w Nero Obcja "Utwórz CD z mp3".Wtedy nie ma problemu z żadnym odtwarzaczem. Ani radiowym ani stacjonarnym.
  • REKLAMA
  • #5 3945836
    CAMARENA
    Poziom 24  
    nagrywam w nero i probowałem ''cd z mp3'' i cd z danymi i nic!!!! a wcześniej nagrana płyta działa no i te moje nagrywane chodzą na innych odtwarzaczach a na moim nie
  • #6 3945853
    vcc
    Poziom 35  
    Ocena: 465
    Zmień producenta czystych płyt CD, ja tak mam z Sony ze niektórych płyt mi nie czyta.
  • REKLAMA
  • #7 3945900
    CAMARENA
    Poziom 24  
    próbowałem różnych płyt i nawet nagrywarkę zmieniłem.myślę że problem tkwi albo w moim radiu albo winamp modyfikuje pliki tak,ze moi odtwarzacz nie czyta ich
  • #8 3945981
    vcc
    Poziom 35  
    Ocena: 465
    A nie masz w nero zamienionych opcji iso?
  • #9 3951614
    CAMARENA
    Poziom 24  
    nie wiem,a jak to sprawdzić?jak powinno być?
  • #10 3951633
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Przede wszystkim, czy płyty które kiedyś nagrałeś chodzą czy nie? Po tym będziesz wiedział czy coś z radiem jest czy z nagraniem. Napewno radio z wiekiem się zużywa i coraz gorzej czyta, więcej błędów odczytuje z płyty i ma kłopot z dekompresją w locie mp3. A i nagrać płytę poprawnie to nie jest takie proste jak wrzucić byle coś okrągłego i kliknąć, trzeba trochę o tym wiedzieć, wybrać dobry nośnik, nagrać odpowiednio wolno na sprawdzonym sprzęcie. Moim zdaniem zbyt zaawansowaną technologię wpakowali w zbyt trudne warunki klimatyczne i czystościowe jakie są w samochodzie, to po prostu ma się psuć a klient ma kupować nowe. Koledzy dobrze radzą by spróbować nagrać normalną płytę z danym w postaci plików *.mp3 a nie przez jakieś kombajny wypoconą, wyczyścić optykę w radiu a jak nie to ją wymienić.

SławeK
  • #11 3952781
    CAMARENA
    Poziom 24  
    1.proboawałem różnych typów płyt(a stara,ta ktora chodzi jest jakąś tanizną hit czy datex)
    2.nagrane były na starej nagrywarce CD ,teraz mam DVD(choć na starej też probowałem)
    3.na innych odtwarzaczach chodzą wszystkie nagrywane przeze mnie płyty(dodam,że są to nowsze odtwarzacze)
    4.moi odtwarzacz po włożeniu płyty pokazuje ''FORMAT READ'' a następnie po minucie przygasa jakby się resetował a następnie powtarza czynność ''FORMAT READ''
  • #12 4053479
    CAMARENA
    Poziom 24  
    może jeszcze jakieś uwagi?;)
  • #13 4054816
    rubens
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 299
    -odpowiedź jest oczywista:
    skoro wcześniej nagrywane płytki czyta to radio raczej jest dobre a problem może być z jakością płyt CD, złym nagrywaniem ( za szybko, kiepska płyta, zły program do kopiowania / złe jego ustawienia)
    -chyba że laser jest na wykończeniu i raz czyta a raz nie - ale skoro wcześniejsze nagrania czyta za każdym razem to skłaniam się do poprzedniej wersji
  • #14 4056642
    CAMARENA
    Poziom 24  
    wcześniej nagrywałem na starej wersji nero i na nagrywarce CD a teraz na DVD i z nowszym Nero ale też podłączałem starą nagrywarkę CD i też nie chciało chodzić(choć na innych radiach odtwarza)
    jakie powinny być ustawienia?
  • #15 4300942
    campinos
    Poziom 11  
    mam u siebie to samo co CAMARENA, już nie wiem co mam z tym zrobić, strasznie mnie to denerwuje. moje radio PIONEER DEH-7500MP, Dodam że audio czyta odrazu albo jak troszkę pomięli czytnik CD..... Nagrywam na prekości 8x.
  • #16 4320185
    Puzon_16
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    moze nieco pozno ale ja poradziłem sobie z tymi przypadłościami. nic nie dało czyszczenie i regulowanie lasera. Zmieniłem.... NERO!!!! miałem wersje bodajze 6.06 a zainstalowałem w rozpaczy wersje 7jakastam. problem zniknął jak reka odjał. czyta wszystkie płyty nawet 32x. polecam spróbowac, moze komus sie przyda

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odtwarzacza samochodowego Pioneer DEH-6500MP, który nie odtwarza nowych płyt CD z plikami MP3 nagranymi za pomocą Winampa lub Nero, mimo że starsze płyty działają poprawnie. Użytkownik próbował różnych nośników CD, nagrywarek (CD i DVD) oraz różnych trybów nagrywania (CD z danymi i CD z MP3), jednak odtwarzacz wyświetla komunikat "FORMAT READ" i resetuje się. Inne odtwarzacze odczytują te płyty bez problemu. Wskazano, że problem może wynikać z jakości płyt, prędkości nagrywania, ustawień programu Nero (np. tryb ISO), lub ewentualnego zużycia lasera w radiu. Zalecane jest nagrywanie płyt w trybie "Utwórz CD z MP3" w Nero, używanie nośników dobrej jakości, nagrywanie z niską prędkością oraz ewentualne czyszczenie lub wymiana lasera. Jeden z użytkowników rozwiązał problem aktualizując Nero z wersji 6.06 do 7.x, co poprawiło kompatybilność nagrań z odtwarzaczem Pioneer.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA