logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Onwa MK2: Mikrofon dynamiczny czy pojemnościowy? Zamiana mikrofonów?

robi10 03 Cze 2007 16:20 1215 5
REKLAMA
  • #1 3949334
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Witam !!
    Mam pytanko dotycząte mikrofonu do onwy mk2, czy jest w środku mikrofon dynamiczny czy pojemnościowy? oraz czy można je zamieniać między sobą?
    I jeszcze jedno pytanie : czy do odbioru antena musi być zestrojona? jesli nie to czy odbiór zależy jedynie od wysokości anteny i czy na 2m zwykłym drucie odbiore tak samo dobrze sygnał jak na 2m antenie prezydenta (2m-mam na mysli długość anteny :-)) oczywiście zakładam że ten drut bedzie podłączony do radia kablem ekranowanym i bedzie stal pionowo na autku.

Pozdrawiam ROBI10
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3949413
    slawek1111

Poziom 27  
    Ocena: 91
    Witam
    W onwie oczywiście jest mikrofon pojemnościowy a odnośnie anteny to napewno jakaś na 27Mhz no i oczywiście odpowiednio zestrojona.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Pro Elektro Serwis
    Sportowa 7, Kluczbork, 46-200 | Tel.: 730XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3950150
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    mam więc jeszcze pytanie: wiem że antena musi być zestrojona żeby cała moc była wypromieniowana przez antene , ale czy do odbierania (tylko do odbierania) strojenie anteny zwiększy jakość odbieranych sygnałów? czy nie ma to żadnego znaczenia?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3950185
    sp sport
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    robi10 napisał:
    mam więc jeszcze pytanie: wiem że antena musi być zestrojona żeby cała moc była wypromieniowana przez antene , ale czy do odbierania (tylko do odbierania) strojenie anteny zwiększy jakość odbieranych sygnałów? czy nie ma to żadnego znaczenia?
    tez poprawi odbior :)
REKLAMA