logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matrech Box II Plus - jakie telefony obsługuje i który Adapter Testpoint wybrać?

xxxpiniuxxx 06 Cze 2007 14:55 1757 21
REKLAMA
  • #1 3959060
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Witam. Zwracam się z prośbą o udzielenie informacji na temat Martecha Box II plus. Boxa kupiłem na allegro (nizej przedstawiam fotki boxa i kabli które dostałem) jest bez supportu. W sumie wszystko odbyło się b.szybko bo na aukcje natknąłem się 5 min przed jej końcem. Wiedziałem że kosztuje dużo więcej niż maiłem zapłacić. Problem w tym że nie orientuje się jakie telefony obsłuży, wież że jest Adapter Testpoint II i III do kupienia. Który byście mi doradzili bo jak co to kupie jeden z nich. Za informacje z góry dziękuje. Pzrd

Matrech Box II Plus - jakie telefony obsługuje i który Adapter Testpoint wybrać?

• REKLAMA
  • #2 3959099
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    A jaka masz gwarancje ze nie jest to box lights. Bez aktywacji dla TP adaptera v2.0 lub v3.0.

Co do supportu - poszukaj uzytkownika forum - Cykada. Moze on Ci cos poradzi. Pod warunkiem ze box jest legalny.
  • #3 3959104
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    dokladnie po kablach wyglada na to ze jest to wlasnie lite, ale jesli legal to aktywacje di fulla i test point adaptera 3 dokupisz za okolo 700-800zl
  • #5 3959202
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    No po kablach to można zgadywać, ja mam fulla i kabelki dokładnie takie jak na fotce. Co do supportu to powinien sprzedawca podać Ci login i hasło a tam już support martech wszystko wyjaśni czy to lite czy full.
    pozdr
  • #6 3959254
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Mysle ze jakby był full to byłby sprzedany w komplecie z TP adapterem v2.0 przynajmniej.

Ale racja po stronie Tino - wystarczy sie zapytac Martech Team.
  • REKLAMA
  • #8 3959311
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ja tam nie widzę easy adaptera, są kabelki jest przelotka do Cxx i kabel z zasilaniem oraz igiełkami.
    pozdr
  • #9 3959320
    tonk
    Spec od GSM
    [quote="tino2003"]Ja tam nie widzę easy adaptera, są kabelki jest przelotka do Cxx i kabel z zasilaniem oraz igiełkami.
    pozdr[/quot

zauwaz ze ta przelotka jest polaczona na stale z kablem, 100% easy adapter, przletoka wyglada troche inaczej ;)
  • #10 3959350
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Na moje oko to tylko kabel jest w nią włożony, ale nie o to przecież chodzi :)
    Autor tematu wie już gdzie ma się zgłosić i wszystko sobie wyjaśni.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #11 3959374
    cykada

Spec od GSM
    Ocena: 90
    xxxpiniuxxx napisał:
    Witam. Zwracam się z prośbą o udzielenie informacji na temat Martecha Box II plus. Boxa kupiłem na allegro (nizej przedstawiam fotki boxa i kabli które dostałem) jest bez supportu. W sumie wszystko odbyło się b.szybko bo na aukcje natknąłem się 5 min przed jej końcem. Wiedziałem że kosztuje dużo więcej niż maiłem zapłacić. Problem w tym że nie orientuje się jakie telefony obsłuży, wież że jest Adapter Testpoint II i III do kupienia. Który byście mi doradzili bo jak co to kupie jeden z nich. Za informacje z góry dziękuje. Pzrd

1. Zarejestruj się na martech.pl/forum
    2. Przeczytaj Topic http://martech.pl/forum/viewtopic.php?t=3
    3. Przejdz na Technical support /ten link co masz w poscie/
    4. Ściągnij Serial Readera, napisz numer seryjny i opisz sytuację w mailu do support(_at_)martech.pl

pozdrawiam.
    Konto firmowe:
    JonTech.pl
    Hanowskiego 42, Olsztyn, Jonkowo, 11-042 | Tel.: 730XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: JonTech.pl
  • #12 3959467
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Hmmm Dzięki wszystkim za odp. Ja dodam od sienie że w aukcji na pocżątku było że to light ale potem znalazła sie dopiska że to jesnak Box II plus. Jeśli możecie to napiszcie jakie modele tym zrobie. A co do owego kabelka to macie dokładniejsze foto

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #14 3959530
    tonk
    Spec od GSM
    easy adpter masz, czyli dobrze napwno zrobisz serie 65 i wzwyz
  • #15 3959548
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    tonk napisał:
    easy adpter masz, czyli dobrze napwno zrobisz serie 65 i wzwyz

Hmm....sorrki ale nieerozumiem. Próbowałem coś tam zrobic po np: TP i nic mi nie wyszło, Robiłem c60 i c65
  • Pomocny post
    #16 3959577
    KamBys
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    masz lite wiec zrobisz tylko s-goldy adapterem
    c60 to e-gold wioec musisz ciac sciezke
    w 65 zaznaczasz easy/old adapter i program pokaze ci gdzie podpiac igle, wtedy wciskasz przycisk przy czarnej igle i sie bootuje

lepiej miej zawsze zaznaczone use slow unlock, bo niektore sie wysypuja bez tej opcji
  • Pomocny post
    #17 3959584
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ustaw tryb na odpowiedni .

Na forum Martecha masz wszystko krok po kroku. I sprawdz jaki komunikat masz kiedy ustawisz TP Adapter v2.0/3.0 - wersja lite nie powinna obsługiwac tego trybu.

Dodatkowo masz do pobrania nowy software:

There is new update for SIEM Service Tools (v14.6)

new features:
    - improved general routines for S68 family
    - added new flash chips for S68 model
    - improved support for C66, CV66 models

download it: SIEM_v146.zip
    Załączniki:
    • SIEM_v146.zip (2.4 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Matrech Box II Plus - jakie telefony obsługuje i który Adapter Testpoint wybrać? Martech is the best.JPG (64.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #18 3959806
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    OKI. Teraz już wszystko jasne. Panowie więlkie podziękowania za ogromną pomoc!!!! Szkoda że dałem się zrobić "w konia" - zasugerowałem się napisem wyświetlanym na boxie "MARTECH BOX II PLUS". Poczekam jeszcze na odpowiedż ze strony martecha - napisałem im maila. Jak g\robi S-Gold to źle nie jest, reszte zrobie poczciwym UFS-em (smoki).
    JESZCZE RAZ BARDZO WAM DZIĘKUJE ZA POMOC I PZDR
  • #19 3959814
    tonk
    Spec od GSM
    nie hehehe on robi wiecej jak poczciwy UFS jak to powiedziales, ale poczytaj forum martech i bedzie wszsytko jasne ;)
  • #20 3959842
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    tonk napisał:
    nie hehehe on robi wiecej jak poczciwy UFS jak to powiedziales, ale poczytaj forum martech i bedzie wszsytko jasne ;)

He wiem kolego. Żle to chyba ujołem. Znam możliwości martecha - tylko nie miałem z nim wcześniej kontaktu. Wiem że potrafi stawiać fony po cięciu ścieżek itp - cuda niewidy. Pzdr
  • #21 3959878
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Uszkodzony Hardware - naprawiasz hardwarowo. Uszkodzony Firmware telefonu - wgrywajac firmware martechem - robiac niezbedne naprawy przy okazji.....

Na forum pomocy martecha - wszystkiego sie dowiesz. Dobry zakup i tak :)

Najlepszy do siemensa. Brak TP adaptera jednak odczujesz.
  • #22 3960005
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    No ale kupie za ok 2 tyg adapter 3.0. Za martecha zapłaciłem 230zł - dobra cena jak na moje. Koles poprostu wystawił na licyrtacje i cena nie przekroczyła 150zł. potem edytował i se dokleił. Ale nie mam co nażekać. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Matrech Box II Plus zakupiony bez wsparcia technicznego prawdopodobnie jest wersją Lite, co potwierdzają dołączone kable i obecność "easy TP adapter". Wersja Lite obsługuje głównie telefony z serii S-Gold, natomiast modele z e-Gold (np. C60) wymagają cięcia ścieżek. Adapter Testpoint w wersji 2.0 lub 3.0 nie jest standardowo obsługiwany przez wersję Lite, dlatego zaleca się zakup adaptera 3.0, który umożliwi rozszerzenie funkcjonalności. Wersja Full Boxa posiada pełne wsparcie i jest sprzedawana z adapterem TP. Do aktywacji pełnej wersji i uzyskania wsparcia technicznego należy zarejestrować się na oficjalnym forum martecha.pl i skontaktować z supportem, podając numer seryjny urządzenia. Nowe oprogramowanie SIEM Service Tools (v14.6) poprawia obsługę modeli S68, C66 i CV66. Matrech Box II Plus jest szczególnie polecany do telefonów Siemens, umożliwiając naprawę firmware i hardware, jednak brak adaptera TP ogranicza możliwości. Cena boxa na aukcji była korzystna, a zakup adaptera 3.0 planowany jest w najbliższym czasie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA