logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

blaupunkt sc 202, safe, nie można wprowadzić kodu.

KICHU 07 Cze 2007 16:22 2189 7
REKLAMA
  • #1 3962570
    KICHU
    Poziom 2  
    Mam problem z rozkodowaniem jak włącze radio to wyświetla się safe i po chwili znika ale nie można wprowadzic kodu co z tym zrobic Kupic inne?
  • REKLAMA
  • #2 3963709
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    A włączyłeś zapłon w tym czasie ?

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3965483
    KICHU
    Poziom 2  
    Nie musze bo mam podłączone na stałe bez kluczyka
  • #4 3965498
    kakiszon18
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    owszem musisz radia montowane w oplach maja logikę zapłonu i włączają sie niezależnie od stacyjki jednak przy wpisywaniu kodu musisz miec stacyjkę w w pozycji ign . w instrukcji jest wszystko dokładnie napisane ..tylko komu by sie chciało zerknąć. . . bo wątpię żebyś miał przerabianą instalacje fabryczna pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3965499
    KICHU
    Poziom 2  
    Radio leżało miesiąc czasu i nie było podłączone

Dodano po 1 [minuty]:

Nie mam instrukcji od tego radia tylko znam kod

Dodano po 3 [minuty]:

A to radio nie było w tym samochodzie i plus i załączanie są razem
  • #6 3965536
    kakiszon18
    Poziom 16  
    a naciskałeś AS w ogole ? powinno zrobić beep i po kilku sec wyskoczyć safeX ( X - ilość błędnych prób wpisywania kodu ) jeśli nie był pomylony wcześniej kod to po chwili powinno ustąpić i dać wpisać kod
  • REKLAMA
  • #7 3966095
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Kolego ;) w tym radiu nie naciska się AS przed wprowadzaniem kodu to nie jest seria CAR CCR CDR

A jak się wyłącza najprawdopodobniej coś uszkodzone lub namieszało się w pamięci procesora /a w najgorszym wypadku padł nawet w ten sposób/
  • #8 3966383
    kakiszon18
    Poziom 16  
    fakt ...moja pomyłka zostaje sprawdzić klawiaturę, ostatecznie postawić go na pewnym wsadzie pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Blaupunkt SC 202, które po włączeniu wyświetla komunikat "safe" i po chwili znika, uniemożliwiając wprowadzenie kodu odblokowującego. Radio jest podłączone na stałe bez użycia kluczyka, jednak w przypadku modeli montowanych w samochodach Opel konieczne jest ustawienie stacyjki w pozycji zapłonu (ign) podczas wpisywania kodu, ponieważ radio ma logikę zapłonu. W instrukcji obsługi jest to opisane, ale użytkownik jej nie posiada. Próby wprowadzania kodu nie wymagają wciskania przycisku AS, gdyż model SC 202 nie jest z serii CAR CCR/CDR. Możliwe przyczyny problemu to uszkodzenie klawiatury, błędy w pamięci procesora radia lub uszkodzenie samego urządzenia. Zalecane jest sprawdzenie klawiatury i ewentualne przywrócenie oprogramowania (wsadu) radia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA