Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cinquecento-reulacja świateł

artur811 08 Jun 2007 00:26 3127 4
    artur811
    Level 11  
    W Cinquecento jest regulacja wysokości świateł drogowych,u mnie nie działa.Mam pytanie,czy można ją naprawić,albo trzeba wymienić cały ten układ ?za pomoc serdecznie dziękuję.artur811.
    Slaviusz
    Level 13  
    Witam. Napisz jaką masz tam regulację - spotkałem się z hudrauliczną - do reflektora dochodzą rurki wypełnione płynem a elementem sterującym są tłoczki - komletna porażka, naprawa w tym wypadku jest nieopłacalna chyba że znajdziesz na szrocie sprawny układ i pobawisz się w wymianę. W nowszych CC900 i seicento stosowana jest regulacja elektryczna - silniczek w reflektorze - wtedy sprawa jest banalna wystarczy schemat elektryczny i odrobina zabawy z probówką lub miernikiem jednak w przypadku uszkodzenia silniczka czeka cię raczej wymiana całego reflektora. Pozdrawiam.
    artur811
    Level 11  
    witam,mam właśnie hydrauliczną z rurkami w których brakuje troche płynu.bardzo dziękuje za pomoc.pozdrawiam.artur811.
    Albercik 321
    Level 25  
    Więc jeżeli masz hydrauliczną,to daj sobie spokój,bo jak pisze kolega powyżej kompletna porazka.Oczywiście mozesz wymienic regulację hydrauliczna na regulację elektryczną,ale to wiąże się jak się nie mylę z wymianą reflektorów oraz dodatkową robotą w układzie elektrycznym(trzeba zakładac przewody do regulatorów,suwak do regulacji i połączyc to z układem oświetlenia.Ale jak cię bardzo męczy brak tej regulacji to czasami warto to wymienic.A robota nie jest az tak bardzo skomplikowana.
    jdjan1
    Level 26  
    Witam!

Było już o tym na forum tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic125346.html#600379

Sam też to próbowałem zrobić i potwierdzam: DAJ SOBIE SPOKÓJ.
    Instalacja hydrauliczna po pewnym czasie eksploatacji dostaje mikrowycieków i ponowne jej napełnienie wystarczy na góra kilka miesięcy.
    Reasumując:
    - zostaw temat,
    - wymień na nowe.

Pozdrawiam

Jan