logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cinquecento - naprawa regulacji wysokości świateł drogowych, czy wymiana?

artur811 08 Cze 2007 00:26 3682 4
REKLAMA
  • #1 3963893
    artur811
    Poziom 11  
    W Cinquecento jest regulacja wysokości świateł drogowych,u mnie nie działa.Mam pytanie,czy można ją naprawić,albo trzeba wymienić cały ten układ ?za pomoc serdecznie dziękuję.artur811.
  • REKLAMA
  • #2 3964111
    Slaviusz
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam. Napisz jaką masz tam regulację - spotkałem się z hudrauliczną - do reflektora dochodzą rurki wypełnione płynem a elementem sterującym są tłoczki - komletna porażka, naprawa w tym wypadku jest nieopłacalna chyba że znajdziesz na szrocie sprawny układ i pobawisz się w wymianę. W nowszych CC900 i seicento stosowana jest regulacja elektryczna - silniczek w reflektorze - wtedy sprawa jest banalna wystarczy schemat elektryczny i odrobina zabawy z probówką lub miernikiem jednak w przypadku uszkodzenia silniczka czeka cię raczej wymiana całego reflektora. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3969821
    artur811
    Poziom 11  
    witam,mam właśnie hydrauliczną z rurkami w których brakuje troche płynu.bardzo dziękuje za pomoc.pozdrawiam.artur811.
  • REKLAMA
  • #4 3970565
    Albercik 321
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Więc jeżeli masz hydrauliczną,to daj sobie spokój,bo jak pisze kolega powyżej kompletna porazka.Oczywiście mozesz wymienic regulację hydrauliczna na regulację elektryczną,ale to wiąże się jak się nie mylę z wymianą reflektorów oraz dodatkową robotą w układzie elektrycznym(trzeba zakładac przewody do regulatorów,suwak do regulacji i połączyc to z układem oświetlenia.Ale jak cię bardzo męczy brak tej regulacji to czasami warto to wymienic.A robota nie jest az tak bardzo skomplikowana.
  • #5 3970637
    jdjan1
    Poziom 26  
    Ocena: 169
    Witam!

Było już o tym na forum tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic125346.html#600379

Sam też to próbowałem zrobić i potwierdzam: DAJ SOBIE SPOKÓJ.
    Instalacja hydrauliczna po pewnym czasie eksploatacji dostaje mikrowycieków i ponowne jej napełnienie wystarczy na góra kilka miesięcy.
    Reasumując:
    - zostaw temat,
    - wymień na nowe.

Pozdrawiam

Jan
REKLAMA