logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nadajnik FM ale jaki? Szukam sprawdzonego schematu.

Piotr Kania 11 Cze 2007 18:23 1986 4
REKLAMA
  • #1 3974422
    Piotr Kania
    Poziom 15  
    Witam chciałem zbudować sobie nadajnik fm na pasmo zwykłego domowego radia. Schematów jest mnóstwo może znacie jakiś sprawdzony schemat. Potrzebuje coś mocy kilku - kilkadziesiąt watów. Dzięki za jakiekolwiek info :!:
  • REKLAMA
  • #2 3974470
    me_super
    Poziom 29  
    Ocena: 44
    Piotr Kania napisał:
    Witam chciałem zbudować sobie nadajnik fm na pasmo zwykłego domowego radia. Schematów jest mnóstwo może znacie jakiś sprawdzony schemat. Potrzebuje coś mocy kilku - kilkadziesiąt watów. Dzięki za jakiekolwiek info :!:

Kilkadziesiąt watów to za dużo, kup sobie na allegro pluskwę albo transmiter do samochodów -- takim nadajnikiem nie zrobisz sobie krzywdy.
  • REKLAMA
  • #3 3974473
    Jerzy Węglorz
    Poziom 39  
    Ocena: 451
    Witam!
    Weź pod uwagę, że wchodzisz na "nie swoja łąkę"!
    Nadawanie na pasmach, które są przydzielone dla innych użytkowników (a tak jest z zakresem FM 88-108 MHz) MUSI spowodować reakcję PAR-u, czyli "policji w eterze". Legalni użytkownicy sporo ZAPŁACILI za swój WYŁĄCZY przydział i za te pieniądze żądają ochrony swoich praw!

Równie miłym pomysłem jest jazda kradzionym samochodem, bez prawa jazdy, po pijanemu, pod prąd ...
  • REKLAMA
  • #4 3974502
    djbpm
    Poziom 24  
    Ocena: 160
    http://ukf.pl/index.php/topic,23.0.html
    Jak uważasz, że to dla Ciebie za trudne, daj sobie spokój.
    "Jerzy Węgorz" jeśli szkodliwość czynu polegającego na nielegalnym nadawaniu w paśmie ukf porównujesz do jazdy kradzionym samochodem, po pijanemu i pod prąd, gratuluje... Gratuluje także gustu muzycznego, skoro tak bronisz śmietnika na ukf.
REKLAMA