logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz. Czy ładnie gra? Ma ktoś do niego PCB?

somek 13 Cze 2007 20:50 1434 9
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 3981623
    lex00
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Nie ma schematu na tej stronce więc nie wiadomo :)
  • REKLAMA
  • #3 3983891
    Fobos319
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    hhmmm wg opisu wnioskuje ze jest to ajkis lipny wzmak ale moge sie mylic :)
    lepiej poszukaj czeg z dokaldnym opisem na elce tutaj jest duzo bdb amp-ów z dokladnym opisem montarzu i ewentualnymi problemami z uruchomieniem wystarczy poszukac :)
  • #4 3983932
    somek
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Chodzi o to że mi sie on podoba bo jest prosty i ma małą moc wyjściową. Czy można zmienic tranzystory mosfet na tańsze?
  • REKLAMA
  • #5 3984888
    lex00
    Poziom 26  
    A mógłbyś zamieścić tutaj schemat jego ? To może razem ci coś znajdziemy :)
  • REKLAMA
  • #6 3987170
    somek
    Poziom 13  
    Załączam schemat.
    Załączniki:
    • Wzmacniacz. Czy ładnie gra? Ma ktoś do niego PCB? a089.gif (6.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 3987803
    lex00
    Poziom 26  
    dowodca_armii napisał:
    Zbuduj na tda2050 - sprawdzony wzmak i musi chodzic a przy tym napieciu uzyskasz nawet wieksza moc.

Hehe mnie ostatnio kosta poszła w powietrze więc nie montuj na pająka tylo a tak zmontuj wzmaka chociaż etn też nie wygląda źle w końcu na tranzystorach...
  • #9 3988017
    somek
    Poziom 13  
    Mi chodzi o małą moc wyjściową. Zresztę chce złożyć coś na tranzystorach.
  • #10 3988088
    lex00
    Poziom 26  
    Mnie się wydaje fajnym wzmacniaczem jak złoże w końcu moje wszystkie końcówki samochodowe to wezmę się za kd402 lub lampkę :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wzmacniacza audio ze strony elektronika24.pl, którego schemat początkowo nie był dostępny. Użytkownicy zwracają uwagę na brak schematu, co utrudnia ocenę jakości dźwięku. Jeden z uczestników podkreśla, że wzmacniacz jest prosty i ma niską moc wyjściową, co jest dla niego zaletą. Pojawiła się prośba o udostępnienie schematu, który następnie został załączony. W odpowiedzi pojawiła się sugestia budowy wzmacniacza na układzie TDA2050, który jest sprawdzony i oferuje większą moc przy podobnym napięciu zasilania. Dyskutowano również o możliwości zamiany tranzystorów MOSFET na tańsze odpowiedniki oraz o preferencji budowy wzmacniacza na tranzystorach zamiast na układach scalonych. Wzmiankowano także o innych modelach końcówek mocy, takich jak KD402, oraz o problemach z montażem na pająka. Ogólnie rozmowa skupia się na prostocie konstrukcji, dostępności schematów i wyborze komponentów do wzmacniacza o niskiej mocy wyjściowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA