witam !
z tego co wiem wiem jeszcze nie słyszałem o żadnych reseterach do chipów w tych drukarkach (ip4200/4300, itp). moim zdaniem, żadnych reseterów nie będzie, ponieważ te drukarki działają bez resetowania chipów! przy przekładaniu chipów trzeba być naprawdę ostrożnym - to delikatne ustrojstwa. ja zmieniłem w swojej drukarce ok. 50 razy cały komplet kartridźy (firma poligraficzna) chipy trzena delikatnie usunąć z orginalnego tuszu i przykleić je tak samo (za pomocą taśmy dwustronnej) do zamiennika. Kartridźe należy wymieniać po jednej sztuce, a nie np. 3 szt. za jednym razem !!!!! miałem kilka razey tak, że chciałem wymienić 2-3 szt za jednym razem i zdarzały się problemy !!! po wymianie zaczynamy drukować - powinien pojawić sie komunikat, o możliwości odłączenia funkcji wskaźnika poziomu tuszu, trzeba przytrzymać przez 5-8 sek przycisk RESUME (TRÓJKĄT W KÓŁKU). wszystko powinno śmigać !!!
PAMIĘTAJCIE, ABY NIE WYCIĄGAĆ WSZYSTKICH POJEMNIKÓW ZA JEDNYM RAZEM !!! WYMIENIASZ TUSZ - JEDNĄ SZTUKĘ, DRUKUJESZ "2 LITERKI" I WYMIENIASZ NASTEPNY TUSZ !!! (ITD.) TAK JEST NAJBEZPIECZNIEJ... POZDRAWIAM !!!