Witam tak więc jestem początkującym elektronikiem co prawda prawie już technikiem ele to znacząco niepomogło<jakoś nauczania w dzisiejszych czasach jest marna> ale mam zamiłowanie do dłubania i wielkie chęci zbudowania wzmacniacza od podstaw...prosił bym o przydatne rady i uwagi bo wiem ze jest tu troche fachowców a w ksiązkach tego niewyczytam~~no więc mam piekną obudowe z jakiegoś splądrowanego JVC w której jest naprawde duzo miejsca...mam trafo od radmora ts 120/1 120 W czy zrobie z niego tak z 2*50 ??ogólnie to oco mi chodzi, mam altusy 140 (6 ohm) i chce zrobić coś pod nie żeby było czym sąsiadów pomeczyć ale najważniejsze to jakość!! mam zamiar wszystko ekranować na przewody dawać magnesy i własnie dawać je na same kable z napięciem czy na sygnały też??końcówka tranzystorowa!! myślałem o 2n3055 lub kd 503 czy są jakieś odpowiedniejsze ?lub ewentualnie jakiej firmy? o kandziach filtrujących myślałem tak 2x10 000µ następna sprawa to przedwzmacniacz (chcę go zasilać z ts 6/12) i co polecacie wsumie to nieufam scalakom ale gdyby był jakiś naprawde fachowy to czemu nie ewentualnie jakiś gotowy projekt z nada czy no niewiem coś takiego...na potencjometry niepożałuje i kupie alps-y...i niebardzo wiem jak skonstruować płytke tąk która jest przed tranz. mocy ....i co z płytkami niezabardzo wiem jak sie do tego zabrać chciał bym aby sygnały szły z dala od masy itd....pomocy prosze o jakieś rady opinie itp pozdrawiam
WIEM ŻE TO DROGA PRZEZ MĘKE
WIEM ŻE TO DROGA PRZEZ MĘKE