logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować klucze w Passacie 2003 1.9 TDI po wymianie zamków?

tolio 17 Cze 2007 23:28 3992 7
REKLAMA
  • #1 3994927
    tolio
    Poziom 14  
    Ocena: 134
    Witam mam problem z zaprogramowaniem kluczy w passacie 2003r 1.9 tdi. Otóż w samochodzie była próba kradzieży wyłamano zamek w drzwiach i stacyjkę (auto zostało bo był ukryty wyłączniczek ha ha ha) więc zamówiono w serwisie vw komplet do paska wszystkie zamki i dwoje kluczy do kluczy była plastykowa przywieszka z nalepką na której są numery ( z lewej strony nalepki u góry 42 a pod nim pięć cyfr zaczynających sie od zera 0XXXX , po prawej stronie nalepki kod paskowy a pod nim dziesięć cyfr). Myślałem że owe pięć cyfr 0XXXX to właśnie jest numer który trzeba wprowadzić aby zaprogramować klucze ale nie udało sie . Później przeczytałem w instrukcji serwisowej cyt"Od modelu rocznika 2000 nie występuje przywieszka do kluczyków z ukrytym (tajnym )numerem" No to ja się pytam co to są za numery na tej nalepce??? No i ja się pytam gdzie jest ten login co tam trzeba wpisać ? w instrukcji coś piszą o jakimś 14sto cyfrowym numerze immobilisera który trzeba podać do importera vw (serwisu) gdzie tajny numer zostanie odczytany no ale gdzie jest ten numer ???
    A może trzeba te nowe klucze zaprogramować według numeru ze starych kluczy na których auto zapalało . Już sam nie wiem wszystko mi się poplątało. Proszę o wskazówki .
  • REKLAMA
  • #2 3995135
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    NA ALLEGRO NAJTANSZY VAG .WYBRAC INSTRUMENT LOGIN WPISAC 5CYFR Z PRZYWIESZKI ADAPTACJA 21 KANAŁ ODCZYT ZAPIS I GOTOWE ..SPRAWDZONE OBIŁEM WIELE RAZY
  • REKLAMA
  • #3 3995300
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 547
    Nie w tym roczniku.
    Trzeba od dealera 7 cyfrowy kod, ważny przez 24h.
    Można go podobno przeliczyć na standardowy 5-cyfrowy i wtedy normalnie działa.
    Nie ma na przywieszce kodu.
  • #4 3995450
    tolio
    Poziom 14  
    dlaczego dealer od razu nie daje kodu do nowych kluczy . Co trzeba podać w serwisie aby podali prawidłowy login???
  • #5 3997762
    elektronika5
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Pieniądze:D
    Podjedź do kogoś kto się zna.
    U mnie w warsztacie za taką usługę(ustalenie pinu i wkodowanie kluczy) kasuję 200 zł.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3998200
    tolio
    Poziom 14  
    u nas serwis życzy sobie 150zł no i chyba będzie trzeba pojechać chociaż uruchomiłem samochód przekładając transponder ze starego klucza do nowego ale niestety przy drugim kluczu się nie udało i trzeba go zgrać a tu lipa nie ma kodu . Mam jeszcze numery ze starych kluczy czy one mogą się na coś przydać ???
  • #7 4040242
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    ztym pinem bzdura kp vag tacho i gotowe(*jak sie zmieni pin w samochodzie w 24h)??????
  • REKLAMA
  • #8 4049601
    elektronika5
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    7 cyfrowy pasuje do VASa a tam zmienia się też data.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W Passacie 2003 1.9 TDI po wymianie zamków i stacyjki konieczne jest zaprogramowanie kluczy z transponderem. W tym roczniku nie ma ukrytego, pięciocyfrowego kodu na przywieszce do kluczy, który umożliwiałby samodzielne programowanie. Do zaprogramowania kluczy potrzebny jest siedmiocyfrowy kod PIN, który wydaje dealer VW i jest ważny przez 24 godziny. Kod ten można podobno przeliczyć na standardowy pięciocyfrowy, ale nie jest on dostępny na nalepce przy kluczach. Programowanie wymaga użycia specjalistycznego sprzętu diagnostycznego, np. VAG, VAS lub VAG Tacho, który umożliwia adaptację kanału 21 i zapisanie kluczy w immobilizerze. Usługa ta jest często wykonywana w serwisach lub warsztatach zajmujących się elektroniką samochodową i kosztuje około 150-200 zł. Przekładanie transpondera ze starego klucza do nowego może tymczasowo uruchomić samochód, ale pełne zaprogramowanie drugiego klucza wymaga kodu PIN i odpowiedniego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA