logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i – uszkodzony wyświetlacz po upadku, czy opłaca się wymiana LCD?

sparrow777 19 Cze 2007 21:57 2369 5
REKLAMA
  • #1 4001026
    sparrow777
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witajcie i ratujcie.Moja Nokia 6310i używana od 4 lat miała wypadek.Spadła wyświetlaczem na beton i ... rozlał siE!Co robić?Widać tylko częśc matrycy znaków,można dzwonić ale nie widać prawie w ogóle numerów. Czy można to naprawić,wymienić?Wiem,że jest jest pęknięty w środku(tylko wyświetlacz,jest też po pęknięcuach zabrudzony takim jakby denaturatowym płynem.Proszę o radę.
    Nokia 6310i – uszkodzony wyświetlacz po upadku, czy opłaca się wymiana LCD?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4001075
    sparrow777
    Poziom 11  
    Dzięki serdeczne Stary ale jestem totalnym laikiem.Wiem jednakże,że te śrubki w Nokiach do przyjaznych nie należą,więc jakbys mógł powiedzieć czy są jakieś specjalne wkrętaki do nich byłbym wdzięczny.Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #4 4001098
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4001167
    voitec
    Poziom 12  
    Torx 6

Ewentualnie możesz zapytać w sklepie o tusz..... powiedz że Ci się w wyświetlaczu rozlał :P żarcik :P

Nokia 6310i jest skręcona czterema śrubkami Torx 6. Kiedy je rozkręcisz, rozkładasz osobno panel, osobno korpus i masz następną śrubkę Torx 6 która trzyma antenę. Po jej odkręceniu masz dostęp do całej płyty jak i wyświetlacza. Wymiana jest bardzo prosta. Przy składaniu dobrze poskładaj przycisk włącznika i głośności.
  • #6 4001195
    sparrow777
    Poziom 11  
    Dzięki jeszce raz.Szkoda by mi było tego mojego telefonika,chociaż wcale nie jestem zagorzałym u żytkownikiem.A juz te dzisiejsze to mnie po prostu wnerwiają!Telefon jest do rozmowy a nie zabawy!Pozdro!
REKLAMA