logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak efektu echa w mikrofonie Pan DM-432MT - możliwa wymiana płytki?

Mariusz_M1986 21 Cze 2007 14:42 1190 8
REKLAMA
  • #1 4006231
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam

Mam problem z Mikrofonem Pan DM-432MT otóż nie ma ten mikrofon ECHA nie wiem co sie stało przypuszczam że będzie to wina płytki ale nie jestem pewien, czy jest możliwość zrobienia tego lub kupienia nowej płytki do tego Mic-a ?? PROSZĘ

(jak by ktoś zaoferował pomoc to podesłałbym zdjęcia z tą usterką do wyjaśnienia tematu).

Nie krzycz w temacie (Caps Lock), zmień na regulaminowy, inaczej post trafi do kosza!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4006260
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1709
    Może padł układ echa lub generator? Zdjęcie nam nie pomoże wiadomo jak taki mikrofon wygląda.
    Jak to się stało, że echo przestało działać?
    Michał
  • #3 4006296
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Syn sie bawił i przekręcił mi pokrętło które odpadło próbował naprawić żebym nie dowiedział sie i zepsuł jeszcze bardziej z tego co widziałem to na płytce jest jedna ścieżka przerwana i teraz nie wiem co z tym zrobić a szkoda mic-a bo rzadko trafić na taki !!
  • REKLAMA
  • #5 4006356
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    ale jak to zrobić !!!!!! Możesz mi pomóc jakoś
  • REKLAMA
  • #7 4006390
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Mam zlutować te nóżki do płytki a nic sie nie stanie ?? nie zepsuje bardziej czy moze lepiej zrobić połączanie kabelkami ??
  • Pomocny post
    #8 4006405
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1709
    Idź do pierwszego lepszego puktu gdzie naprawiają telewiziry itp i pokaż. Zrobi ci to za grosze. Nie obraź się, ale po tym co piszesz wnoszę, że nawet nie wiesz z której strony lutownica jest gorąca. Jakbys wiedział, dawnobyś naprawił ścieżki zamiast pisać te posty.
    Zanim gorzej popsujesz idź do kogoś, kto się na tym zna.
    Michał
  • REKLAMA
  • #9 4006431
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Gorąca jest na samym końcu to wiem ale boję s ie ruszać bo ścieżek jeszcze nie lutowałem dla tego sie pytam !!! zeby nie zepsuć tego do końca jak bym robił to już znaczy sie lutował ścieżki to bym nie prosił o pomoc tylko sam je zrobił ale nie robiłem tego więc pytam :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Mikrofon Pan DM-432MT utracił efekt echa, prawdopodobnie z powodu uszkodzenia płytki drukowanej. Przyczyną awarii jest przerwana ścieżka na płytce oraz odpadnięcie pokrętła regulacji prędkości powtarzania echa. Zalecane jest naprawienie połączeń lutowniczych za pomocą lutownicy, cyny i kalafonii. Osoba poszukująca pomocy nie posiada doświadczenia w lutowaniu ścieżek, dlatego sugerowano skorzystanie z usług serwisu elektronicznego, który wykona naprawę profesjonalnie i niedrogo. Wskazano, że uszkodzony może być układ echa lub generator sygnału, jednak głównym problemem jest przerwana ścieżka na płytce.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA