logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć DVD,Video,Tuner satelitarny do telewizora

marlon.pl 23 Cze 2007 00:06 5518 4
REKLAMA
  • #1 4011460
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Ocena: 80
    Witam.
    Posiadam telewizor Sony Trinitron KD-28DX51U. Na wyposazeniu mam DVD Sony DVP-NS30, Video Sony SLV-SE740G/I, Tuner Satelitany (Sky TV) Thomson.
    Problem jest nastepujacy:
    Chce ogladac telewizje, dvd, video w drugim pokoju na drugim odbiorniku. Zakupilem zestaw Ferguson AV3030 nadajnik z odbiornikiem i teraz nie moge sobie poradzic z podlaczeniem tego wszytskiego zeby odbieralo w drugim pokoju.
    Na glownym telewizorze mam:
    1.Telewizje zbiorcza z kablowki
    2.Sky tv satelite
    3.DVD
    4.Video
    Telewizor posiada 2 euro,video 2 euro scart,tuner 2 euro s,dvd 1 euro. Do tego jest kablowka wpieta pod video.
    Jak polaczyc to wszystko razem aby wszystko gralo, gdzie wpiac nadajnik ferguson.
    Dzieki za pomoc. Chyba nagmatwalem troche, prosze pytac jak cos niejasne.
  • REKLAMA
  • #2 4012214
    W_marko
    Poziom 19  
    Ocena: 52
    Czesc podłącz DVD do SAT powinno działać jak przelotka potem SAT do VCR a VCR do TV. Potem sygnał musisz z VCR kablem antenowym do drugiego pokoju.
    Ale żeby oglądać w drugim pokoju jeszcze VCR musi być załączonym na kanaleAV.
  • REKLAMA
  • #3 4013935
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Witam.
    Dzieki za odpowiedz jutro sprobuje tak polaczyc.Jak pisalem wczesniej zakupilem Ferguson Av3030 2,4GHZ bezprzewodowy nadajnik z odbiornikiem (wpisz na sieci na yahoo.co.uk znajdziesz zobaczysz jak to dokladnie wyglada).Zasada dzialania prosta:1 tv wpinasz nadajnik przez scart do tv 2tv wpinasz odbiornik.Pracuje ladnie popolaczeniu odbiera mi na drugim satelite i video.Problem w tym ze chce otrzymac to co mam na 1 tv czyli:Satelite,dvd,video,i telewizje kablowa.Jak to wszystko podlaczyc razem gdzie wpiac ten kabel od kablowki ktore urzadzenie bedzie ostatnie gdzie bedzie nadajnik.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4100256
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Witam.
    W dalszym ciagu nie znalazlem odpowiedzi na ten temat.
    Telewizor model jak wyzej w opisie Video,Dvd,Skybox(tuner),kablowka i bezprzewodowy nadajnik odbiornik do drugiego telewizora.Niby proste.Czy ktos moze pomoc.Tv ma 2 euro,Dvd 1 E,Video 2 E,Skybox 2 E,nadajnik i odbiornik po 1 .Dzieki
  • #5 4412594
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Czy ktos moze cos na ten temat dodac.Gdzie wpiac Fergusona?
REKLAMA