logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć automatyczny włącznik świateł w Peugeot 206? Kolory kabli?

ZLAK 26 Cze 2007 19:53 4958 8
REKLAMA
  • #1 4023130
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam.Tak jak w tytule mam zamiar założyć automatyczny włącznik świateł do samochodu.Proszę o poradę jak to podłączyć oraz jakie kolory kabli idą do świateł.Taki automat zakładałem też sobie w uno i nie miałem najmniejszych problemów natomiast w Peugeot światła są włączane przez przekaźnik który jest gdzieś ukryty w skrzynce z bezpiecznikami pod maską.Samochód kolegi i nie chcemy czegoś popsuć.Układ wygląda tak zresztą z tego forum.
    http://www.uploady.de/img_2953_sha.gif
  • REKLAMA
  • #2 4023492
    Jarząbek
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Zakłądałem po raz drugi taki wyłącznik właśnie w 206. Szukaj pod kolumn a kierownicy. Ta 206 jest multiplex? Jeżeli tak to nie warto zakładać włącznika, lepiej aktywować na komputerze taką opcję.
  • REKLAMA
  • #3 4026739
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ten peugeot to nie multiplex nazwy nie pamietam.Rocznik 2002.To ze pod kolumna to tak myślałem ale jak zakładałeś to możesz powiedzieć które kolory to postojówki i dzienne(krótkie jak kto woli)
  • #4 4027846
    hybryda 2000
    Poziom 15  
    Ocena: 35
    2002 to multiplex -podjedz do serwisu lub elektronika na zmiane konfiguracji modulu zarzadzajacego- szkoda pracy i ciecia samochodu
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4027858
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4027881
    hybryda 2000
    Poziom 15  
    zla podpowiedz w 206 partnerze berlingo c2c3 nie ma to znaczenia
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 4027923
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4027961
    hybryda 2000
    Poziom 15  
    ja tez nie mam zamiaru-jest jeszcze proxia lexia pps -wiem ze do warsztatow sprowadzaja uzywki z zagranicy-ok vag to to nie jest
    pzdrawiam
  • #9 4030865
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ok.Powiem kumplowi niech jedzie do serwisu.Jeżeli nie będzie tej opcji to dam znać.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat podłączenia automatycznego włącznika świateł w Peugeot 206 z rocznika 2002. Wskazano, że model ten prawdopodobnie posiada system multiplex, co komplikuje bezpośrednie podłączenie wyłącznika, gdyż światła są sterowane przez przekaźnik i moduł zarządzający (BSI). Zalecane jest aktywowanie funkcji automatycznego włączania świateł poprzez zmianę konfiguracji modułu w serwisie lub u elektronika, zamiast ingerencji w instalację elektryczną. Wspomniano o różnych wersjach BSI (NEC lub Motorola) oraz o narzędziach diagnostycznych takich jak Diag 2000, Proxia, Lexia i PPS, które służą do programowania ustawień. Autor planuje skonsultować się z serwisem, aby sprawdzić dostępność opcji aktywacji automatycznego włącznika świateł w komputerze pojazdu. Nie podano konkretnych kolorów kabli do świateł, gdyż instalacja jest sterowana elektronicznie.
REKLAMA