Gdzie mogę znaleźć oprogramowanie do PLC: Versa Pro GE Fanuc, Step 7 Siemens oraz InTouch 7.0/7.1 WinCC?
STEP 7 Lite można pobrać z oficjalnej strony Siemensa, a na stronie plc.net.ru są też materiały i narzędzie do tworzenia dyskietek licencyjnych oraz instalacji licencji dla STEP 7 [#4155385][#4145363] Do VersaPro trzeba po instalacji uzyskać w GE Fanuc Europa w Luksemburgu specjalny kod aktywacyjny, a licencję można potem eksportować i importować między komputerami [#477763] W sprawie InTouch 7.x warto pytać w Astor Kraków przy ul. Smoleńsk, bo mogą coś udostępnić [#477763] W wątku pojawia się też sugestia, że na plc.net.ru można znaleźć „wszystko o co pytacie”, łącznie z licencjami, bez cracków [#4145363]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
Specjalny program do kopiowania znajduje się na stornie
http://www.alecmcnamara.freeserve.co.uk/keydisk/index.htm Jeśli się Panu uda to proszę o kopie autoryzacji, ponieważ ja nie posiadam dyskietki z której mógłbym kopie utworzyć.
Przeciesz VersaPro działa tylko kilka dni jeśli dobrze pamiętam to tydzień bez rejestracji!
Po zainstalowaniu Versy trzeba w Luksemburgu w GE Fanuc Europa uzyskać specjalny kod aby umozliwić programowi poprawną dalszą pracę!
Po zainstalowaniu Versy na innym PC-cie można dokonać przeniesienia licencji z jednago komputera wyeksportować a na innym zaimportowaś taką licencję!
W sprawie InToucha pogadaj z Astorem Kraków na ul. Smoleńsk są przyjaźnie nastawieni do ludzi mogą coś Ci udostępnić!
Przeciesz VersaPro działa tylko kilka dni jeśli dobrze pamiętam to tydzień bez rejestracji!
Po zainstalowaniu Versy trzeba w Luksemburgu w GE Fanuc Europa uzyskać specjalny kod aby umozliwić programowi poprawną dalszą pracę!
Po zainstalowaniu Versy na innym PC-cie można dokonać przeniesienia licencji z jednago komputera wyeksportować a na innym zaimportowaś taką licencję!
W sprawie InToucha pogadaj z Astorem Kraków na ul. Smoleńsk są przyjaźnie nastawieni do ludzi mogą coś Ci udostępnić!
Ale to sie ciezko dogadac z ludzmi ...Przeciesz pisze ze mam cracka do Versy i oddam za klucze do Rslogix lub Stepa
Witam,widzę że tu coś za coś idzie...
więc mam nowe(zeszłoroczne)pełne wersje Step 7,protuli i innych z krakami(ale niewiem które to kraki bo ktoś mi skopiował a ja jestem początkujący automatyk i nie za bardzo wiem który plik jest do czego).Jak by ktoś miał symulatory do s7-200,s7-300 i s7-400 na PC to sie dogadamy,chodzi mi o to żeby mieć taki wirtualny sterownik w domku.Chciałbym w STEP7 sobie pisać program w LAD i go uruchomić na symulatorze(programie na PC),coś podobnego jak kabelek łączący dwa COMy+programik na PC do symulacji CPM1A(jak to robiłem) Omrona.W razie czego mogę podać nazwy plików co mam i może ktoś zainteresowany będzie wywiedział o jaki program chodzi.
Kontakt cukru22(_at_)wp.pl
pzdr
Na stronie www.plc.net.ru znajdziecie wszystko o co pytacie , łącznie z programem do tworzenia dyskietek licencyjnych i instalowania licencji. Zadnych cracków!!!. STEP 7 LITE jest do zciągnięcia ze strony producenta za darmo. Wersja z płytą dystrybucyjną kosztuje 50 euro.
Posiadam:
step7 v5.4SP2
protool 6.0 SP 3
WINCC FLEXIBLE SP2 HF7
WIN CC 6.2
MIKROWIN 4.0.5
LOGO 5 PL
SIMATIC NET 2006
STEP 5
WINAC 4.1
CITECT6.10A
INTOUCH 7.11 PL i 9.0PL
SOFT DO ALLEN-BRADLEY (RSLOGIC16.0)
SOFT DO STEROWNKóW OMRON (3CD)
SOFT DO STEROWNIKóW MITSUBISHI
EPLAN 5,75 PL
EPLAN P8 PL
PRO 2000 - POLSKI SYSTEM WIZUALIZACJI (FULL!!!)
I dużo innych.
Witam,
mam stepa7 jako obraz płyty i nie wiem jak mam to zainstalować. Niby robie przez deamon toola i instaluje sie do pewnego momentu a potem nic instalacja sie kończy choć na monitorze cały czas jest pasek z progresem instalacji ale pojawia się okienko że program długo nic nie wykonuje i czy chce zakończyć . Niezależnie do wyboru i tak nic sie nie dzieje. Próbowałem już róznych kombinacji po kilka razy i nic. Jeżeli mógłym prosić o pomoc - tzn jeżeli ktoś mógłby mi napisaćj ak to sie robi krok po kroku będe wdzięczny.
pozdr.
jako kabel do programowania stosuje się zwykły przedłużacz na RS232
wg. cen katalogowych – nowy sprzęt w tej konfiguracji kosztowałby ponad 9800,00 zł, u mnie za 3500,00 możesz dostać sprzęt używany w idealnym stanie "pod lupą wygląda jak nowy"
mam również do zbycia
nowy sterownik GE FANUC VERSAMAX Micro 28 PLC IC200UDR005 - 1200,00
(jeśli ktoś rozpoczyna "rozgryzanie" Fanuc-a to mogę dorzucić kabel połączeniowy z PC-tem i wskazać gdzie zdobyć oprogramowanie VERSAPRO)
masz pytania pisz lub dzwoń
heldar(małpa)epf.pl
0513516300
Moje doświadczenia z fanuc są z lekka kiepskie. Wolę wykorzystać europejskie sterowniki takie jak moeller i siemens niż ge-fanuc czy rockwell.
To nieświadczy otym,że są gorsze tylko serwis jest troszkę lepszy.
Wawrzo.
Za jakiś tydzień tu będą do kupienia pełne wersje programów Siemens Simatic - WinCC , Step 7 i inne.
WinCC - Windows Control Center wersja 4.02 RC na 128 tagów.
Step7 - wersja 5.0 chyba bez limitu tagów.
PB Softnet-DP - coś do programowej transmisji Profibus DP.
✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania oprogramowania do sterowników PLC, w szczególności Versa Pro GE Fanuc, Step 7 Siemens oraz wizualizacji InTouch 7.0/7.1 i WinCC. Użytkownicy oferują różne wersje Step 7 (m.in. v5, v5.4 SP2, v6.0), ProTool (5.1, 6.0), WinCC (6.2, Flexible SP2 HF7) oraz symulatory S7-200, S7-300, S7-400. Wskazano legalne źródła oprogramowania, takie jak oficjalne strony Siemens i GE Fanuc, a także forum plc.net.ru, gdzie dostępne są narzędzia do tworzenia dyskietek licencyjnych i instalacji licencji bez cracków. Poruszono kwestie licencjonowania, przenoszenia kluczy i autoryzacji, zwłaszcza dla Versa Pro, która wymaga kodu z GE Fanuc Europa. Wspomniano o problemach z instalacją Step 7 oraz o dostępności oprogramowania do paneli operatorskich Siemens (ProTool). Użytkownicy wymieniają się kopiami oprogramowania i kluczami, a także oferują sprzęt i dokumentację techniczną. Dyskusja obejmuje także alternatywne marki sterowników i oprogramowania, takie jak Allen-Bradley, Omron, Mitsubishi, Moeller oraz Rockwell. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.