Witam!
Mam problem z udostepnianiem plikow w lokalnej sieci.
Stworzylem siec na 2 komputerach (laptopy), na obu jest Win XP SP2
Siec stworzona przez bezprzewodowy router.
Oba komputery sie wykrywaja (w sieci lokalnej), ale jak klikam na drugi zeby mogl przejrzec jego zawartosc, zawsze wyskakuje ten komunikat:
=============
xxxxx nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera aby uzyskac uprawnienia dostepu.
=============
Probowalem juz wszystkich mozliwosci z ponizszego manuala:http://www.infojama.pl/81,artykul.aspx
Niestety problem dalej nie jest rozwiazany...
Firewall mam wylaczony na dwoch kompach.
Konto goscia aktywane.
Co jeszcze moge zrobic....
Wlaczylem sobie 'zaawansowane udostepnianie plikow'.
Jest tam zakladka
UDOSTEPNIANIE\UPRAWNIA\UPRAWNIENIA DZIALU.
Ustawione jest: wszyscy:
Jak klikam dodaj, pokazuje sie dodatkowe okno, a tam
TYPY OBIEKTOW I LOKALIZACJE.
I lokalizacja na stale przypisana jest nazwa komputera na ktorym obecnie to ustawiam. Nie da sie tego zmienic lub nic dodac. Moze dlatego nie mam dostepu do zasobow z 2 komputera, skoro na pierwszym nie moge dodac, ze uprawnienia do przegladania zasobow 1 komputera ma tez drugi komputer... (mam nadzieje, ze nie zamotalem).
Dodam, ze kiedys tworzylem taka siec i nie mialem zadnych problemow (oczywiscie bylo to na innych komputerach, ale tez Win XP SP2)
z gory dzieki za wszelka pomoc
pzdr.
Mam problem z udostepnianiem plikow w lokalnej sieci.
Stworzylem siec na 2 komputerach (laptopy), na obu jest Win XP SP2
Siec stworzona przez bezprzewodowy router.
Oba komputery sie wykrywaja (w sieci lokalnej), ale jak klikam na drugi zeby mogl przejrzec jego zawartosc, zawsze wyskakuje ten komunikat:
=============
xxxxx nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera aby uzyskac uprawnienia dostepu.
=============
Probowalem juz wszystkich mozliwosci z ponizszego manuala:http://www.infojama.pl/81,artykul.aspx
Niestety problem dalej nie jest rozwiazany...
Firewall mam wylaczony na dwoch kompach.
Konto goscia aktywane.
Co jeszcze moge zrobic....
Wlaczylem sobie 'zaawansowane udostepnianie plikow'.
Jest tam zakladka
UDOSTEPNIANIE\UPRAWNIA\UPRAWNIENIA DZIALU.
Ustawione jest: wszyscy:
Jak klikam dodaj, pokazuje sie dodatkowe okno, a tam
TYPY OBIEKTOW I LOKALIZACJE.
I lokalizacja na stale przypisana jest nazwa komputera na ktorym obecnie to ustawiam. Nie da sie tego zmienic lub nic dodac. Moze dlatego nie mam dostepu do zasobow z 2 komputera, skoro na pierwszym nie moge dodac, ze uprawnienia do przegladania zasobow 1 komputera ma tez drugi komputer... (mam nadzieje, ze nie zamotalem).
Dodam, ze kiedys tworzylem taka siec i nie mialem zadnych problemow (oczywiscie bylo to na innych komputerach, ale tez Win XP SP2)
z gory dzieki za wszelka pomoc
pzdr.