logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz dokupić? Jak sprawdzić parametry?

edit223 02 Lip 2007 15:01 1089 2
REKLAMA
  • #1 4041571
    edit223
    Poziom 1  
    :D Mam pytanie , będzie to brzmiało pewnie dosyć chaotycznie ale nie znam się na sprzęcie a na kompletowaniu tym bardziej. Mam kolumny i chce dokupić do nich wzmacniacz, problem w tym że nie znam parametrów tych głośników, bo nie są nigdzie na zewnątrz opisane więc nie wiem co dokupić, czy jest jakiś sposób sprawdzenia ich mocy i w ogóle, powiedziano mi że mają ok 400 W każda, ale nie jestem pewny, nie chce ich spalić, tym bardziej nie mam pojęcia o Ohmah czy mają 4 czy 8 nie wiem, niech mi ktoś doradzi jak sprawdzić ich parametry albo może dobrać optymalną opcję
    Załączniki:
    • Zdjęcie010.jpg (527.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4042553
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    A co to za kolumny? To nie jest forum jasnowidzów. Wyglądają na jakieś 20W.
  • #3 4042609
    Helmans
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Zdejmij prowizje. Jeśli chcesz sprawdzić rezystancje to weź multimetr i sprawdź rezystancje za zaciskach do kabli w kolumnach. Te kolumny nie mają takiej mocy. Jak pisałeś że się na sprzecie nie znasz to ktoś ci chyba te kolumny wcisnął. Na głośnikach nie ma oznaczeń oraz nie ma napisanej firmy która to robiła.
REKLAMA