Panie Xfield
Panski post potwierdza ze czytac a rozumiec to dwie odrebne sprawy , podobnie z kolegą s6spn6 ktory nie wiadomo czemu wysnuwa wnioski iż czegos nie rozumiem a na jakiej podstawie , zranionej ambicji ?? A fuszerki co maja z ty wspolnego ?? Czy pisanie spójnych logicznie postów jest juz nieosiagalne ?? Ale dobrze postaram sie jeszcze raz moze teraz bedzie ok.
1. Masz racje pomylilem sie
2. Kolego ROZUMIEJ nie czytaj sam cytujesz mnie wiec przeczytaj ze chcialem o te kamery zaczepic nie o nich pisać , dalej piszesz o kompie z chlodzeniem pasywnym ktorego sie nie da kupic za 1000 PLN jak pytał kolega zakladajacy ten temat , prosba logika i spokoj bo nie wiadomo o co ci chodzi , mowimy o innym rozwiazaniu najtanszym i najprostrzym , jak chcesz sie gdzies pochwalic osiagnieciami prosze cie bardzo daj zanc z chęcia zjaże (to samo do kolegi s6spn6) panowie to nie JEST argument w poważnej dyskusji
3.tak tylko zapominasz o jednym o niepotrzebnych ukladach w kompie ktore komplikuja budowe i pochlaniaja energie , jak swiat stary jest jedna zasada im cos prostrze tym bardziej skuteczne. Po co mi podwójny mostek PCI ?? jeden w kompie drugi na karcie ?? po co mi port RS po co mi koncentrator USB ?? po co mi ...... i tak w nieskonczoność . Po co bootowanie z twardego dysku , po co mi software na hardware do dzialnia karty ?? czy to nie przypadkiem troszke zbyt skomplikowane dla NOWICJUSZA (znajdz co to slowo znaczy) a takim jest nasz kolega ktory prosi o POMOC jest nowicjuszem i szuka prostego i TANIEGO rozwiazania.
4. z szacowania ryzyka w systemach SSWiN i CCTV wynika ze rejestrator bedzie statystycznie pracował mniej awaryjnie od kompa z karta bo jest prostrzy , chyba nie musze podsyłac odpowiednich PN o szacowaniu ryzyka bo jak widze mam do czynienia z profesjonalistami i wracajac do tematu oznacza to dla kolegi stawiajacego pierwsze kroki zmniejszenie ryzyka awarii. (do do niedomagania kompa)
5.Znowu mylisz pojecia oceniajac wszystko z swojej pozycji piszac zle o chpset VIA masz na mysli karty GV a jak z innymi bo jakos sobie radzą , dalej czy gdziekolwiek napisałem ze GV sa zle lub nie dobre ?? nadal nie rozumiesz jak czytasz przeczytaj to co napisalem jeszcze raz.
6.no zabijasz mnie, mogles juz tego nie pisac ma za zadanie przywrócenie obrazu z kamer ???? to co on gnie , dobrze postawiony komp nie powinien sie wieszać , nie powinien ???? o czym ty pieszesz o pobożnych zyczeniach a jaki masz wplyw na Win od wujka BG , żaden.
7. możesz mi wierzyć lub nie ale moje kompentencje sa wystarczajace a i z kompami nie mam wiekszego problemu , chodzi o cos innego co moze przyjdzie ci z czasem. Jest to uniwersalne ..... maksimum mozliwosci i stabilności w jak najprostrzy sposób , na calym swiecie wszystkie urzadzenia upraszcza sie , firmy konsoliduje wiec ci wszyscy ludzie sie mylą ?!?!
I teraz szybciutko do konca W TEMACIE POSTU dziekuje za dostarczenie mi argumentów aby ten mlody adept systemów CCTV wybrał rejestrator gdyż Panskim zdaniem musi sie znac na komputerach ich chlodzeniu , ich konfigurowaniu , na sofcie i i na koniec na samych kamerach , kupujac rejestrator podłącza i działa czyli to jest dla niego jako dla nowicjusza.
To ze nie chce sie Panu pisac jest zrozumiale brak tresci w Panskim poscie jest widoczy , rozumiem ze nie jest Pan zwyczajny do konstruktywnej polemiki a szkoda bo z Panskim i moim doswiadczeniem moglibysmy koledze pomoc , szkoda ze nie odniósł sie Pan do sprawy zasilania awaryjnego i jego wydajnosci w porównaniu KOMP i REJESTRATOR lecz rozumiem ze część argumentów jest wygodnie pominąć (podobnie z wyjsciami).
Mysle ze jesli chce Pan dalej pomagac koledze to prosze przedstawic zestawinie sprzetu w cenie do 1000 na kompie i karcie tak aby pytajacy mial porównanie i wtedy mozemy wykazywać co lepsze .
Z nadzieją na normalana polemikę nie profesjonalista
RX/TX
Dodano po 2 [minuty]:
W odpowiedzi dla Pana JPL tak nie urzywałem kart GV od 2 lat , wiec nie wiedzialem o zmianie rozdzielczosci , ale czy to swiadczy o braku profesjonalizmu , chyba nie ?? Jak Pan chce mozemy pogadać o upgrade dla systemów ULTRAC czy moze PELCO VMX300-E (taki maly fajny systemik

ostatnio mialem szkolonko ).
RX/TX