logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Domofon Eura SD720D6. Słabo słychać. Wzmocnienie sygnału.

trębacz 04 Lip 2007 14:37 5298 2
  • #1 4048134
    trębacz
    Poziom 15  
    Ocena: 85
    Witam
    Zakupiłem nowy domofon Eura SD720D6 A zakopałem kabel telefoniczny do bramki 60m i okazało się że sygnał słychać bardzo cicho tak że jak jedzie jakiś samochód to osoba przy bramce jest słabo słyszalna a ona nie słyszy zbytnio drugiego rozmówcy z racji że słychać glos przy odległości do 20cm. Układ wzmacniacza w kasecie i unisonie to TBA820M Który element zwiększy wzmocnienie sygnału na głośnik przy bramie? Na stronie nota katalogowa tego wymacniacza http://boss.iele.polsl.gliwice.pl/pdf/STMicroelectronics/1440.pdf
    Pozdrawiam
  • #2 4048170
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2934
    Powinna być możliwość regulacji wzmocnienia. Zapoznaj się z instrukcją. Układy tego typu jak wspomniany przez ciebie są standardowo stosowane w domofonach i głośność jest wystarczająca.
    Odnośnie tej sporej odległości (60 metrów), to przewód powinien mieć żyły przynajmniej 0,6-0,8 mm.
    Fakt, że przejeżdżający samochód przeszkadza w prowadzeniu rozmowy, nie powinien być brany pod uwagę. W końcu wpuszczamy kogoś albo nie, a nie prowadzimy długich rozmów o pogodzie itp.:D
  • #3 4048298
    trębacz
    Poziom 15  
    Ocena: 85
    Regulacja jest ale jest na max i nie jest wystarczająca mam podłączony ten domofon na 4 żyłach telefonicznych, ale działa tak samo jak na 2-ch. Nie da się na serio zwiększyć głośności tego urządzonka?
    Pozdrawiam
REKLAMA