logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 po zalaniu - wyłącza się podczas rozmowy i problemy z ekranem

KaBoBeK 06 Lip 2007 21:07 903 6
REKLAMA
  • #1 4056896
    KaBoBeK
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Mam taki problem. Dostałem V3 po zalaniu. Telefon się włącza, zasięg full. Problem pojawia się w momencie rozmowy - telefon się wyłącza(sprawdzone na innej baterii-ten sam objaw). A drugi problem to taki, że gdy mocniej zamkniemy klapkę i zaraz po tym ją otworzymy ekran wewnętrzny świeci na biało(zewnętrzny normalnie-poprawnie), a zaraz po tym znów mocniej otworzymy i zamkniemy wewnętrzny świeci normalnie tylko, że są duże czarne paski podłużne. I po kilku otw/zam telefon w końcu się sam wyłączy. Jakie rady ??
  • REKLAMA
  • #2 4057431
    Dyrduch
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    najpierw ja wymyj potem pomyslimy, polecam fluid
  • REKLAMA
  • #3 4057469
    KaBoBeK
    Poziom 15  
    Właśnie tak pomyślałem i zrobiłem to wcześniej. Po wymyciu nie ma problemu z baterią jak wyżej. Pozostaje jednak problem z wyświetlaczem, dalej tak się dzieje.. I jeszcze jedno co zauważyłem, raz na ok. 10 włączeń w telefonie zapala się tylko klawiatura, ale telefon się nie włącza. Po czym należy wyciągnąć i włożyć baterie i jeszcze raz włączyć - wtedy włącza się bez problemu. Jakie dalsze porady?
  • REKLAMA
  • #4 4057540
    dyzio88
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    może masz zabrudzone i nie dokładnie wymyte gniazda taśmy ale taśmę jest przerwana
  • REKLAMA
  • #5 4057565
    Dyrduch
    Poziom 24  
    pewnie tez rdza zjada styki tasmy
  • #6 4058284
    KaBoBeK
    Poziom 15  
    Wymienić taśmę? Czy jeszcze wykąpać płytę i porządnie wygrzać ??
  • #7 4058395
    Dyrduch
    Poziom 24  
    jeszcze wymyj, z grzaniem sie wstrzymaj bo te plyty sa delikatne w motce

Podsumowanie tematu

✨ Motorola V3 po zalaniu uruchamia się i ma pełny zasięg, jednak podczas rozmowy wyłącza się, co nie zależy od baterii. Ekran wewnętrzny wykazuje problemy: po mocnym zamknięciu i szybkim otwarciu świeci na biało, a przy kolejnych otwarciach pojawiają się duże czarne paski podłużne. Po kilku cyklach otwierania i zamykania telefon sam się wyłącza. Po wcześniejszym umyciu telefonu problem z baterią ustąpił, ale ekran nadal działa nieprawidłowo. Dodatkowo, sporadycznie telefon uruchamia się tylko podświetleniem klawiatury i wymaga wyjęcia i ponownego włożenia baterii, by się włączyć. Podejrzewa się zabrudzone lub uszkodzone styki taśmy łączącej ekran, możliwe uszkodzenia rdzą. Zalecane jest ponowne dokładne mycie płyty głównej, natomiast odradza się grzanie płyty ze względu na jej delikatność. Wymiana taśmy może być konieczna, ale najpierw warto upewnić się, że styki są czyste i dobrze umyte.
REKLAMA