logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polaryzacja nóżek sensora MA40A5S (R) w radarze parkingowym - jak rozpoznać?

Kiełek 30 Paź 2003 10:51 1254 5
REKLAMA
  • #1 380123
    Kiełek
    Poziom 11  
    Pytałem juz na innym forum, ale tam bez odzewu, więc może tu to ktoś zauważy ......
    No właśnie lutuję sobie kita (radar parkingowy), a że z elektroniki jestem kiepski, nie wiem, czy te sensorki mają rozróżnienie nóżek na + i -, a jeżeli tak, to jak je rozróżnić.
    Prawdopodobnie jest to dla was banalne pytanie, ale od czegoś muszę zacząć
    Z góry dzięki za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 380268
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    To może podrzuć schemacik tego urządzenia, bo nigdy nie spotkałem się z tym czujnikiem, może da się wywnioskować czy biegunowość jest istotna.
  • REKLAMA
  • #3 380832
    Kiełek
    Poziom 11  
    No więc wysyłam!
    Z góry dzięki za pomoc (te sensorki zaznaczyłem strzałkami).
    Załączniki:
    • Polaryzacja nóżek sensora MA40A5S (R) w radarze parkingowym - jak rozpoznać? radar prkowania.jpg (88.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 381037
    fachman
    Ten radar to zabawka, biegunowość przetworników tutaj nie ma znaczenia, czułość tego to 10-20mm nie licz na więcej.
  • REKLAMA
  • #5 381086
    Kiełek
    Poziom 11  
    Dzięki za szybką odpowiedź :D
    Producent tego radaru (velleman) zarzeka się, że działa w regulowanym zasięgu od 5cm do 1,5m. Zobaczymy, co pokaże praktyka. Raz jeszcze dzięki :!:
  • #6 381517
    fachman
    Wszystko zależy właśnie od tych czujników, profesjonalne sonary mają tylko jeden czujnik którry jest i nadajnikiem i odbiornikiem
REKLAMA