Witam miałem to samo - jedynym wyjściem z sytuacji jest zaprogramowanie ręczne numerów z czujników - 6 cyfr z naklejki. (Ja miałem wskaźnik w wyświetlaczu radia i po tygodniu wszystkie koła mi znikały) W serwisie programowali mi za pomocą CLIPA i jakieś czarnej puszki, która była przykładana do opony przy czujniku i wywoływała nadawanie - wtedy CLIP ją zczytywał. W przypadku, gdy jest Panel instrumentów z wyświetlaczem centralnym po zaprogramowaniu wyskakuje ciśnienie, jakie jest w kolach.( Wtedy na bank wiemy, że jest dobrze zaprogramowany). W najgorszym wypadku może być uszkodzona bateria w czujniku - starcza zazwyczaj na około 4 lata od produkcji, ale niestety jest ona nie wymienna.
Odbiornik na wysokości fotela kierowcy, który zczytuje informacje od nadajników to jest rzecz nie do zniszczenia - to tak jak trafić w dużego lotka, aby sie zepsuł. Ale większość pseudo fachowców stawia diagnozę na niego, że jest uszkodzony jak nie potrafi zaprogramować dobrze czujników.
Dodam, że mi zaprogramował dopiero 4 fachura, który powiedział, że nie każdy potrafi dobrze zaprogramować w/w czujniki, a nawet niektórzy wręcz sugerowali mi abym to wyłączył!!! z powodu tzw. francuskiej elektroniki, która jest nieudana!!! Ja już śmigam na kpl. zimowym i jest OK, a o letnich nie wspomnę.
Więc czytając wszystkie problemy ludzi, którzy mają pomiar ciśnienia, śmiem twierdzić, że na 80 % są źle zaprogramowane czujniki przez pseudo fachowców