lubagoo napisał: ale czy kupujacy moze zgłosić sprawe odpowiednim władzom i wygrać za to że kupił przedmiot jako uszkodzony który był niezgodny z opisem?
czy zdażyło Wam sie kiedyś że sprzedaliśćie komuś jako uszkodzony a kupujący chciał potem zwrotu pieiedzy bo w telefonie było wiecej usterek albo takie tam podobne..?
Ja miałem taką sytuację...
Jak byk na samym początku wielkimi literami na czerwono bylo napisane ze telefon sprzedaje jako uszkodzony... , dalej pisałem że przed zakupem nalezy sie zastanwoic i nie dac ponieść emocjom, przeczytać dokładnie 2 razy opis, jak cos jest nie jasne to zadac najpierw pytanie... No i sie trafił...
Telefon był bez simlocka, ale wada była z nim związana że chodził tylko na tą sieć w której był kupiony wszystko jasno wytłumaczone prawie na pół strony a kupujący pisze że telefon ma simlocka i że nie było nic napisane.
Ale w takich sytuacjach należy być twardym i nieugiętym. Jak zawsze straszą policją itp... ale masz dowód jakim jest aukcja tam wszystko napisane więc szczerze mówiąc może sobie pisać ile chce.
Ja zawsze daje swoim klientom możliwość zwrócenia towaru, ale mam twarde warunki... czyli oddaje telefon w nienaruszonym stanie, oraz wysyła go do mnie oczywiscie na swój koszt. Ode mnie dostaje spowrotem tylko kase jaką wylicytował za telefon bez kosztów. Oczywiscie jeszcze 1 warunkiem jest że paczka musi być nadana z tymi samymi opcjami jakimi ja do niego nadałem a ja zawsze nadaje priorytetem i ubezpieczoną

więc jak sobie policzą starty z przesyłki to dochodzą do wniosku że nie oddają... i pewnie sprzedają na miejscu. Pozdrawiam.