Chcę przeznaczyć na ten cel (miernik uniwersalny) wstępnie ok. 200 zł. Czy ewentualnie polecacie inną firmę?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereRariusz wrote:Witam,
Może ci nie pomogę ale moim zdaniem powinieneś
się zastanowić najpierw co będziesz chciał mierzyć a potem wybrać
odpowiedni miernik.
W sprawe wchodzi też czy chcesz mieć miernik na lata czy na jakiś czas
ale za tom gotówkę co posiadasz na pewno będziesz coś mógł coś
kupić odpowiedniego.
Jak możesz to napisz co chcesz aby twój miernik mierzył i jakich
parametrów wymagasz od swojego multimetru.
Pozdrawiam.
Ibuprom wrote:Wydaje mi się iż Voltcraft to będzie trafiona inwestycja. Sam mam model 506 i przeżył już niejeden eksperyment służąc mi już ok 6 lat a kupiłem go już używanego......
Quote:Wydaje mi się iż Voltcraft to będzie trafiona inwestycja. Sam mam model 506 i przeżył już niejeden eksperyment służąc mi już ok 6 lat a kupiłem go już używanego......
Romantello wrote:Witam
Polecam Ci raczej coś firmy BRYMEN. To już raczej profesjonalna seria multimetrów, ale mają też cos w cenie ktora Cię interesuje np BRYMEN BM805 za 170zł.
Za tą cenę masz - sygnalizacja błędnie podłaczonych przewodow pomiarowych!, pomiar pojemności do 3000uF, częstotliwości do 1MHz i inne funkcje.
Najważniejsze jednak jest to, że to bardzo wytrzymałe mierniki i za tą cenę może kupisz "ładniejszy" miernik ale na pewno nie lepszy technicznie.
Tu możesz cos wybrać:
http://biall.com.pl/index.php?sub=find
Quote:Metexy odradzam, jak popełnisz błąd w wyborze zakresu to duże szanse iż będzie to Twój ostatni pomiar tym sprzętem (M-3270 w ciągu 2 lat był 2 razy w serwisie mimo że sporadycznie był używany do napięć wyższych jak 30V)
Quote:wbrew pozorom w serwisie szybkość pomiaru jest dość istotną cechą.