logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Galaxy - przekaźnik klimatyzacji szaleje, jak naprawić?

andrzej103 13 Lip 2007 16:06 2648 2
REKLAMA
  • #1 4078549
    andrzej103
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Witam wszystkich. Mam problem z climatronikiem w Fordzie Galaxy.
    Problem polega na tym , że przekażnik klimatyzacji sterowany przez termostat czasami szaleje- pstryka kilka razy na sek. (!!!) , a po chwili pracuje ok. Dzieje się to nieregularnie , nie zależy od temp. silnika , prędkości itp. Obmierzyłem to wszystko i wyszło mi , że jest jakiś niekontakt na termostacie , który steruje tym przekaźnikiem . Termostat wygląda jak srebrny "patyk" o śr ok. 8mm i długości ok. 7 cm. i jest wciśnięty w (chyba) kanał dolotowy zimnego powietrza za schowkiem przed pasażerem , i jest doprowadzony kablem 2 żyłowym bezpośrednio do przekaźnika , który włącza klimatyzację. Przekaźnik jest zamontowany dokładnie pod wzmacniaczem radia po lewej stronie koło nóg pasażera.
    Przekaźnik razem z termostatem kosztuje w Fordzie prawie 400 zł . Może ma ktoś takie coś z jakiegoś demobilu , albo ma pomysł czym to zastąpić ? W razie potrzeby zrobię zdjęcie i zamieszczę.
    z góry dzięki za wszystkie sugestie. pozdr.[/img]
  • REKLAMA
  • #2 7665305
    tomaj77
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witaj.Zrob prosze fotki i przeslij mi na meila:tomaj77@o2.pl
    U mnie dzieje sie to samo,dodatkowo miedzy pstryknieciami przekaznika mocno spada moc silnika.
  • #3 8171525
    WIECHOO1
    Poziom 1  
    Witam, mam identyczny problem z tym pstrykaniem itd., wiecie panowie jaka jest przyczyna tego stanu? Z góry dziękuje.
REKLAMA