Witam!
Problem jest taki, nie wiem jakim cudem, ale spalił sie mi wentylator który schładza procesor.
Komputer pracował tak około 15, może nawet 20 minut i nagle się zawiesił jedyną możliwością był reset.
Niestety po zresetowaniu komputer już nie odpalił wyłączyłem do z prądu otwarłem i odpaliłem raz jeszcze na pierwszy rzut oka było widać że nie pracuje wentylator.
Radiator był bardzo gorący poczekałem, aż ostygnie to wszystko. Zmieniłem wentylator na inny jednak komputer nie chciał odpalić.
Po wyjęciu jednej z kości ram włączył sie, ale strasznie się mulił.
Po jakiejś godzinie włożyłem kość (oczywiście tę samą ) i dziwne, ale wszystko działa jest jednak jakiś mułowaty.
Jakim programem najlepiej sprawdzić czy procek nie jest nadpalony w jakiś sposób?
Ewentualnie może jakiś program na wydajność komputera.
Na koniec Procesor to Pentium-4,2.66Ghz,pamięć 2x 256-DDR
Płyta główna Medion5000MD
Z boku pisze N1996.
Zapomniałem dodać że dokładnie jest to Meion5000MD
Wersja,1.0
Proszę stosować (spację) po postawieniu przecinka czy kropki.
Sens i jasność wypowiedzi stanowczo się poprawia ...
TONI_2003
Problem jest taki, nie wiem jakim cudem, ale spalił sie mi wentylator który schładza procesor.
Komputer pracował tak około 15, może nawet 20 minut i nagle się zawiesił jedyną możliwością był reset.
Niestety po zresetowaniu komputer już nie odpalił wyłączyłem do z prądu otwarłem i odpaliłem raz jeszcze na pierwszy rzut oka było widać że nie pracuje wentylator.
Radiator był bardzo gorący poczekałem, aż ostygnie to wszystko. Zmieniłem wentylator na inny jednak komputer nie chciał odpalić.
Po wyjęciu jednej z kości ram włączył sie, ale strasznie się mulił.
Po jakiejś godzinie włożyłem kość (oczywiście tę samą ) i dziwne, ale wszystko działa jest jednak jakiś mułowaty.
Jakim programem najlepiej sprawdzić czy procek nie jest nadpalony w jakiś sposób?
Ewentualnie może jakiś program na wydajność komputera.
Na koniec Procesor to Pentium-4,2.66Ghz,pamięć 2x 256-DDR
Płyta główna Medion5000MD
Z boku pisze N1996.
Zapomniałem dodać że dokładnie jest to Meion5000MD
Wersja,1.0
Proszę stosować (spację) po postawieniu przecinka czy kropki.
Sens i jasność wypowiedzi stanowczo się poprawia ...
TONI_2003