logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stara spawarka transformatorowa produkcji rosyjskiej.

gulgus6666 13 Lip 2007 21:02 6696 3
REKLAMA
  • #1 4079487
    gulgus6666
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam .
    Posiadam taka starą spawarkę na której często przy starcie wywala korki'
    Czy regulator z allegro pomógł by w tej sprawie i czy nie będzie wywalać esów przed licznikiem bo mama zamiar założyć esy.

• REKLAMA
  • #2 4084583
    adamowicz
    Poziom 21  
    Ocena: 76
    Witam.
    Wygląda na to, że to odczepy uzwojenia pierwotnego. łużą do wyboru napięci zasilania lub czasami stopniowej regulacji prądu wyjściowego.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4085243
    gulgus6666
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    adamowicz napisał:
    Witam.
    Wygląda na to, że to odczepy uzwojenia pierwotnego. łużą do wyboru napięci zasilania lub czasami stopniowej regulacji prądu wyjściowego.
    Pozdrawiam

No wlaśnie też myślałem że są po to aby zmienić moc spawarki ale nie jestem tego pewien i na chyba nie moge się zdać muszę wiedzieć na pewno.
    Nie chce spier.... spawarki bo mam tylko tą i nie mam funduszy na nową.
  • #4 4087030
    adamowicz
    Poziom 21  
    Ocena: 76
    Możesz spróbować stopniowo podnosić napięcie przez włączenie szeregowe np. grzałki , czy innego urządzenia grzejnego. Jak włączysz pod wyższe napięcie to uszkodzisz tylko przy dłuższej pracy przy tym napięciu. Obiawami niewłaściwej pracy będzie nagrzewanie się głośna praca. Jest to tranformator, moze więc pracować przy przeciążeniach. Uszkodzić transformator jest naprawdę trudno.
    Pozdrawiam.
REKLAMA