logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakiego dostawcę TV polecacie do integracji z siecią światłowodową?

abek 19 Lip 2007 18:54 2157 2
REKLAMA
  • #1 4096087
    abek
    Poziom 13  
    Ocena: 49
    Witam.
    Taki pomysł mam. W mojej okolicy działa dostawca internetu. Jako że bardzo podoba mi się to co robią (nazwy firmy nie podam unikając kryptoreklamy), chciałem aby zwiększyli swoją ofertę o kolejne usługi. No i w marcu wprowadzili VoIP'a. Spoko im to wyszło. Teraz pomyślałem sobie, że chciałbym również TV.
    Moje pytanie jest takie. Jaki dostawca może udostępnić tej firmie sygnał telewizyjny do przekazania kolejnym użytkownikom? Firma ma dosyć rozległą sieć światłowodową (na moim osiedlu jest i to się liczy) więc wymagania techniczne spełniliby na pewno.
    Może jest ktoś kto działa w tej materii i mógłby coś mi podpowiedzieć?
    Dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4099505
    michal_549
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Czy rozmawiałeś z Twoim providerem na ten temat? Nie wiadomo, czy to będzie legalne, czy dogada się z dostawcą i ile to będzie kosztowało...
    Mimo to jest to pewnego rodzaju innowacyjność, ponieważ obecnie istnieje coś takiego jak telewizja internetowa - co prawda jest jeszcze w powijakach - program do jej obsługi to np. SopCast (sprawdź sobie). Polecam stronę www.ittv.pl
    Pozdrawiam
  • #3 4099660
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6532
    Nie sądzę, by byli zainteresowani, za duże koszta - musieli by nawiązać współpracę z operatorem TV kablowej (a ci zazwyczaj sami świadczą usługi ISP) lub podpisać stosowną umowę z którąś z platform cyfrowych.

Patrząc jednak na zainteresowanie usługą VoIP u mojego ISP, nie sądzę aby im się coś takiego opłacało - wymaga ogromnej przepustowości sieci i w podstawowej formie, nie ma w zasadzie żadnych zalet na tradycyjną kablówką.
REKLAMA