logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP 3820 - została mi sprężynka ;( szukam schematu

czapo 21 Lip 2007 15:27 3373 3
REKLAMA
  • #1 4101360
    czapo
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie.
    Połamała mi się zębatka (ta co zawsze się łamie) w drukarce HP 3820.
    Oczywiście wymieniłem ją na nową i złożyłem drukarkę. Niestety została mi jedna mała sprężynka.
    Jak puszczam druk, to pobiera pierwsza kartkę drukuje ją ale nie powraca do swej pierwotnej pozycji. Wiem przynajmniej jaką funkcję ma spełniać ta sprężynka :)
    Jest tylko mały, a w końcu dla mnie to już duży problem, ponieważ nie mam pojęcia, w którym dokładnie miejscu ma znajdować sie ta sprężynka. Szukam schematu budowy drukarki w internecie i nic. Domyślam się, że taki schemat można dostać gdzieś w serwisie komputerowym (ale nie mam tam dojścia).
    Czy ma może ktoś schemat takiej drukarki, lub może mi w jakiś sposób pomóc. Mam wielki sentyment do niej, a nowej nie bardzo chce mi sie kupować (w końcu byłby to najlepszy sposób)
    jeżeli ktoś posiada owy schemat, to proszę mi przesłać: czeslawkropkaadammałpawpkropkapl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4101564
    birband
    Poziom 24  
    Ocena: 44
    Jak kolego wygląda ta sprężynka, mam wrażenie, że nie założyłeś tej pod jedna z kółek zaznaczonych na rysunku kolorem zielonym.
    Drukarka HP 3820 - została mi sprężynka ;( szukam schematu
  • REKLAMA
  • #3 4104675
    czapo
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    To co jest na rysunku, który mi przedstawiłeś, jest dobrze złożone. Tego jestem pewien na 99.99%. Po złożeniu drukarki, wszystko działa prawie dobrze.Puszczam druk i bierze kartkę ale tylko pierwszą, ponieważ ustawienie tego (nazwę nie fachowo) "pobieracza" kartki nie wraca do początkowej postaci. Domyślam się, że ta sprężynka służy aby ten "pobieracz" powrócił do początkowego miejsca aby pobrać nową kartkę do wydruku. Rozebrałem znów drukarkę ale za "czorta" nie mam pojęcia gdzie ma się znajdować owa sprężynka. Jak zrobię zdjęcie, to pokaże jak wygląda ta sprężynka. Pozdrawiam serdecznie.
  • Pomocny post
    #4 4225799
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6163
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
REKLAMA