logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AVT-992: Problemy z uruchomieniem zestawu AVT-992 i programatorem AVT 2550/P

pike 03 Lis 2003 08:55 1730 2
REKLAMA
  • #1 384810
    pike
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problemy z uruchomieniem zestawu uruchomieniowego dla mikrokontrolerów AVR i serii 51 - kitu AVT-992. Jako programator wykorzystuję zestaw AVT 2550/P. Po podłączeniu BASCOM nie wykrywa mikrokontrolera. Niestety nie dysponuję oscyloskopem :cry:
    Zasilania są OK. Co się daje zmierzyć omomierzem - jest OK. No ale i tak nie chce działać. Będę wdzięczny za każde sugestie.
    Pytanie pomocnicze - w jakim trybie ustawiać port równoległy komputera oraz jaki ustawić Port Delay dla procesora PIII-600MHz?
    PiKe
  • REKLAMA
  • #2 385009
    ostfal1
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Są byki w wyprowadzeniach ISP (chodzi o płytkę) (tak samo jest z wyprowadzeniami portów bodaj D). Najlepiej podepnij kabulki bezpośrednio do wyprowadzeń portów lub będziesz musiał troszke poryć płytkę.
  • #3 385289
    pike
    Poziom 2  
    Mozesz podać trochę konkretniej jakie są tam byki?? Ja już testowałem sobie mierniczkiem połączenia pomiędzy płytką programatorka i wyprowadzeniami w podstawce pod mikrokontroler na płytce uruchomieniowej - no i wygląda, że wszystko OK. Jedynym elementem którego sprawdzić wprost nie mogę to zegar dla procka - ale co tam może być nie tak.....
REKLAMA