logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

klimatyzator przenosny AC-ZP12CRC2 problem - pomocy!!! :)

michas 22 Lip 2007 17:27 3320 2
REKLAMA
  • #1 4104377
    michas
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Kupiłem w w sobote klimatyzator przenosny AC-ZP12CRC2 firmy akai moc chłodzenia 12000 btu pomieszczenie ograniczyłem do jakis 30m² - problem bo dalej upał. Okna zasłoniłem pocietymi kalimatami sreberkiem na zewnatrz klima ustawiona na maxa czyli na 15 stopni rura wylotu umocowana prawidłowo jak sie dało najlepiej ,okno uchylone ale szpary uszczelnione. klima działa juz ok 5 godzin w pokoju 10 m² z otwartymi drzwiami ( przepływ powietrza do pomieszczen 20m²) w pomieszczeniu gdzie stoi klima temp 28°C a w duzym pokoju 30°C.Klima dmucha zimnym powietrzem nie wydaje sie byc uszkodzona. Mieszkanie na 3 pietrze (ostatnim) blok nieocieplony)prosze o pilną pomoc bo nie wiem czy wrócic klimatyzatror do sklepu- w czym tkwi ,mój problem - nie znam tego typu zagadnień prosze fachowców o konkretną pomoc i radę.
    Pozdrawiam Michał
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4105342
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1003
    1. Klimatyzowane pomieszczenie nie może mieć na stałe otwartych drzwi
    2. Czy rura odprowadzająca powietrze na zewnątrz jest długa ( ile mb)
    Podobne urządzenia stosujemy w biurach i przy zachowaniu reżimu zamykania drzwi są skuteczne. Rura do odprowadzania ciepłego powietrza jak najmniejszej długości
    Pozdr.J.
  • #3 4105875
    michas
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Klimatyzator kosztował prawie 1300 zeta chciałbym zeby cos dawał a efekt jest taki ze włączam go do sieci pobiera tyle co 1,5 zelazka i nic nie daje ogólnie rzecz biorąc -hulio iglesias (pracował całą noc na maxa i schłodziło sie moze o 1°C pozbywam sie tego urzadzenia.
    Podrawiam Michał.
REKLAMA