logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat podłączeniowy pompy paliwa passat 2.0 16v [[PL !!!]]

zbyszek92 27 Lip 2007 17:48 6024 3
REKLAMA
  • #1 4120252
    zbyszek92
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam pytanie, czy ktoś posiada schemat taki jak w temacie lub podpowie co mam szukać.
    Moja usterka to :
    Jak silnik jest zimny (czyli tam po 6-12 h odpoczynku) po przekręceniu kluczyka nie chce pracować pompa paliwa.
    Trzeba kilka krotnie przekręcić stacyjke zanim pompa zacznie pracować.
    Natomiast jak zacznie pracowac to już pracuje cały czas dotąd żeby samochód nie stał powyżej wymienionych godzin ( czyli do ostygnięcia) bo jest ta dsama usterka. Do przekaźnika pompy dochodzi bardzo słabe napięcie, a po zwarciu styków głównych pompa pracuje normalnie.
    PS: Jeśli chodzi o schemat to proszę nie dawać linków do schematu w języku angielskim tylko polskim, bo nie zabardzo znam angielski :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4120604
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    na nóżkę 86 przekaźnika idzie plus po stacyjce
    masa podawana na przekaźnik z ECU pin 6 lub 12 w zależności od tego jaki silnik
    sprawdź masę na ECU
  • REKLAMA
  • #3 4123368
    zbyszek92
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    coś jest zamontowane między stacyjką a przekaźnikiem głównym pompy,
    albo przekaźnik czasowy albo ciśnieniowy, który rozłącza ten przekaźnik główny, bo po jego zwarciu pompa mi chodzi.
  • #4 4123585
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    nic nie ma po drodze
    napięcie z aku do przekaźnika, z przekaźnika na bezpiecznik, z bezpiecznika na pompe. (zasilanie)
    +12V po zapłonie na cewkę przekaźnika a masa podawana z ECU pin tak jak wyżej pisałem. (sterowanie)
    zobacz w gnieździe przekaźnika czego brakuje na sterowaniu masy czy plusa (może kostka stacyjki)
    oczywiście ma się rozumieć że przekaźnik sprawdzony
REKLAMA