logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu podłączenia pompy paliwowej w passacie b3

Koziarski Henryk 30 Kwi 2007 21:09 6175 8
REKLAMA
  • #1 3836302
    Koziarski Henryk
    Poziom 2  
    Szukam schematu podlaczenia pompy paliwowej w Passacie rocznik 93 B3. Wyłaczyłem immobilaizer poniewaz sie popsul i nie moge odpalic samochodu ponieważ nie działa pompa paliwa . Zaznaczam ze rozrusznik pracuje .

Moderowany przez skryn:

Przeniosłem z "Schematu/instrukcji/artykułu".

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3836395
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2296
    Witam. Wlasnie immobilaizer zalaczal pompe.Poszukaj na nim styki przekaznika do pompy paliwowej,polacz na krotko i bedzie palil.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3836407
    M&C
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Szukam schematu podłączenia pompy paliwowej w passacie b391,przekaznik p.paliwa. 3,pompa paliwa
  • REKLAMA
  • #4 3841413
    Koziarski Henryk
    Poziom 2  
    Dziekuje bardzo za podpowiedz i za schemat podlaczenia. Niestety powód musi być jeszcze inny bo dalej mam problem nie rozwiazany .
  • REKLAMA
  • #5 3842146
    emeryt2
    Poziom 42  
    Witam. Przekaznik imobilaizera napewno jest wlaczony pomiedzy przekaznik pompy a plus zasilania <cewki przekaznika> po kluczyku,tam sprawdz napeicie. Moze to byc tez<jezeli schemat jest prawidlowy> bezpiecznik w galezi przekaznik - pompa. Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #6 3842367
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Sprawdź napięcie na elektrozaworze STOP (musi być 12V, możesz podać z akumulatora), może on się uszkodził i pompa nie podaje paliwa na wtryski. Miałem taki przypadek.
  • #7 3842478
    Koziarski Henryk
    Poziom 2  
    Dziekuje za wiadomosci ale mam inny problem , pompa juz dziala ale wtryskiwacze nie podaja sterowania z komputera
  • #8 3842707
    emeryt2
    Poziom 42  
    Witam. Wszystko zaczelo sie od odolaczenia immobilaizera. Wroc do tego, co gdzie i jak odlaczales. Moze to z mojej strony obsesja, ale mialel podobny przypadek z 190.Pozdrawiam.
  • #9 3848385
    Koziarski Henryk
    Poziom 2  
    Dziekuje bardzo za pomoc , faktyczna przyczyną było brak napiecia na elektrozaworze . Po podaniu napiecia paliwo zostało podane na wtryski . Wszystko jest w porzadku.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem z podłączeniem pompy paliwowej w Volkswagen Passacie B3 z 1993 roku, gdzie immobilizer został wyłączony z powodu awarii, co uniemożliwiało uruchomienie pompy paliwa mimo pracy rozrusznika. Wskazano, że immobilizer załączał pompę poprzez styki przekaźnika, które można było połączyć na krótko, aby wymusić działanie pompy. Podano link do schematu przekaźnika pompy paliwowej. Zwrócono uwagę na konieczność sprawdzenia napięcia na cewce przekaźnika oraz bezpiecznika w obwodzie pompa-przekaźnik. Sugerowano także kontrolę napięcia na elektrozaworze STOP, który musi mieć 12 V, gdyż jego uszkodzenie może blokować podawanie paliwa na wtryskiwacze. Po podaniu napięcia na elektrozawór paliwo zostało dostarczone do wtryskiwaczy, co rozwiązało problem. Wskazano również, że odłączenie immobilizera mogło wpłynąć na sterowanie wtryskiwaczami, co wymagało ponownej weryfikacji połączeń i napięć w układzie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA