logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór radia CB do 300 zł - jakie modele warto rozważyć?

xienonster 28 Lip 2007 00:28 1059 6
REKLAMA
  • #1 4121519
    xienonster
    Poziom 2  
    Witam
    poszukuję CB w cenie do +- 300 zł, ja osobiście w ogóle nie znam się na sprzęcie tego typu, proszę o jakieś konkretne wypowiedzi i czy w ogóle kupi się coś takiego ?

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Radiotechnika - CB, KF, UKF, TV

• REKLAMA
  • #2 4121552
    juro54
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    witam.Nowe czy używane?
  • REKLAMA
  • #3 4121554
    gregorio27
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Zależy do jakiego autka. Proponuję Uniden 510xl , Uniden 520xl, TTI TCB 780 luba jakąś Cobrę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4122266
    xienonster
    Poziom 2  
    Nie no wolałbym raczej nowe a co do anten, co polecanie od czego to zależy jaką atene kupić ?
  • #6 4123395
    Matcher
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Nie kupuj żadnej cobry!A co do unidenów,to niestety skończyła sie juz im homologacja wiec odpada.President Johny,antena President ohio,chyba,że masz gdzie przykrecić,to jakaś na stałe.....
  • #7 4133174
    xienonster
    Poziom 2  
    Cytat:
    Nie kupuj żadnej cobry!A co do unidenów,to niestety skończyła sie juz im homologacja wiec odpada
    to właśnie wiem zdecydowałem się na Midland A199 czy jakoś tak cena ok. 150 zł a co do antenki to się zobaczy jeszcze. Pozdrówka dzięki za odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując radia CB do około 300 zł, warto rozważyć modele nowe, gdyż autor preferuje sprzęt nowy. Wśród polecanych urządzeń wymieniono Uniden 510XL, Uniden 520XL, TTI TCB 780 oraz różne modele Cobra, jednak ze względu na brak homologacji Unidenów oraz negatywne opinie o Cobrach, te opcje są mniej rekomendowane. Alternatywnie sugerowano President Johny wraz z anteną President Ohio, zwłaszcza jeśli istnieje możliwość montażu anteny na stałe. Ostatecznie autor zdecydował się na Midland A199 w cenie około 150 zł, pozostawiając wybór anteny na później. Dyskusja podkreśla znaczenie homologacji urządzeń oraz dopasowania anteny do pojazdu i sposobu montażu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA