Cytat: Na pin 9 TDA3561 przychodzi sygnał data blanking, czyli przebieg kluczujący. W trybie TXT powinno tam być jakieś napięcie stałe (kilka V, nie pamiętam ile, ale to mniej istotne). W trybie MIX (nie odpowiedziałeś na pytanie jak jest w tym trybie), będzie to przebieg impulsowy, a w trybie TV napięcie na tym pinie powinno być bliskie zera.
Kobra napisał: To się wszystko zgadza, dlatego modułu TXT nie brałem pod uwagę
Co się zgadza? Źle, że nie brałeś pod uwagę. Weź (pod uwagę) i pomierz te napięcia, oraz podaj wyniki. Wiesz co to jest tryb mix wyświetlania teketekstu? Dlaczego ignorujesz to pytanie? Jeśli czegoś nie rozumiesz, pytaj.
Remeknapr napisał: Sprawdź jakie napięcie AV wychodzi z modułu OZS.
Kobra napisał: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, bo OZS w tym typie nie istnieje Natomiast istnieje MP2011/2T Napięcie wyjściowe mierzone miernikiem w pinie 13 8,7V w 11 2,8V a oscyloskopem w granicach 4,2V na obydwu Po za tylko tą różnicą wszystkie napięcia są bardzo podobne do tych napięć co mam na schemacie Wszystkie pomiary robione na antenie TV
OZS = Odbiornik Zdalnego Sterowania. Raczej jest. MP 20011 to moduł pośredniej. Z OZS jest min. podawane napięcie AV przełączające odbiór z toru wcz/pcz na sygnał zewnętrzny. Czasem przy błędnym działaniu może coś blokować. Chociaż dekoder teletekstu dostaje sygnał, więc to mało prawdopodobne, ale sprawdzić trzeba.