logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane 98 i automatyczny włącznik świateł - POMOCY

AcePolska 02 Sie 2007 13:28 3349 3
REKLAMA
  • #1 4138916
    AcePolska
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    zakupiłem taki automatyczny włącznik świateł jak na rysunku (schemat),
    jeżeli ktoś zakładał taki do Renault Megane 98 1.4 proszę o instrukcję jak go podpiąć.
    Jestem trochę lewy z elektromechaniki ale myślę że jak ktoś mi pomoże to sobie poradzę.
    Chodzi mi głównie o pokazanie miejsc w które należy podpiąć odpowiednie kolory kabli.
    Czy taki włącznik będzie działał w moim samochodzie??

z góry dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam
    Załączniki:
    • Renault Megane 98 i automatyczny włącznik świateł - POMOCY Untitled-1.jpg (38.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4345548
    mikul1981
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    W meganie to raczej nie zda egzaminu, gdyż są dwuwłóknowe żarówki w światełkach i np w nocy włączając długie świała nie będzie rozłączał się obwód swiateł mijania co spowoduje przegżanie się żarówek. Niewiem czy we wszystkich meganach, ale w mojej w module sterowania kabiny da się włączyć opcje świateł deszczowych. wtedy zapalają sie po włączeniu zapłonu.
  • REKLAMA
  • #3 4346664
    weekend
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam tak sam włącznik jak na schemacie Możliwe że kupiony na allegro od tego samego sprzedawcy.
    Zaobserwowałem po zainstalowaniu, że jest tak jak kolega pisze powyżej przy włączeniu świateł długich światła mijania również się świecą :cry:

Jest jeszcze jeden mankament podczas jazdy na światłach długich niestety włącznik świateł oryginalny musi być włączony bo inaczej przełacznik nie moze ulec zablokowaniu w pozycji ON a puszcza sie jedynie sygnałl ostrzegawczy długimi "popularnie nazywanym uwaga POLICJA"

To tyle z moich spostrzeżeń pozdrawiam
REKLAMA