logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokla N95 - jakie funkcje oferuje chińska podróbka Nokii?

Pocieszny 04 Sie 2007 23:43 72159 17
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 4146937
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4146947
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    Damian przeciez sa programiscie i moze dorwa sie do softu by go spolszczyc??
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4146974
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4146977
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 263
    Pracuję w autoryzowanym serwisie Nokii i ostatnio dostaliśmy z "góry" ostrzeżenie żeby uważać na to :P Hehe nawet obiektyw ma "prawie" oryginalny: Carl Zess. Parametry są w tej aukcji:

http://cgi.ebay.pl/NOKLA-N95-NOKIA-NOWY-BEZ-S...5092308QQihZ016QQcategoryZ31247QQcmdZViewItem

i filmiki: http://www.youtube.com/results?search_query=nokla&search=Search

Pod niektórymi względami jest lepsza od Nokii, np. ma dotykowy wyświetlacz. No ale i tak bałbym się tego kupić ;) Jakość wykonania zapewne tragiczna, brak dodatkowego oprogramowania, o GPS nie wspominając. O aktualizacjach softu pewnie można zapomnieć.
  • #6 4147020
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 184
    Ja ze stron z czarnym tłem uciekam jak najszybciej, bo przypominają zakład pogrzebowy. Co to za fatalna moda.
  • #8 4147736
    malik123
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    jak toto ma wm5, a na innych postach widziałem takie info to dałbym góra 300pln, ale tak naprawdę nie wiadomo najważniejszych - cpu i ilość ramu. Sprowadzałem kiedyś chińskie quady , i wierzcie mi ogólnie takich podróbek (czy to quad czy tel) nie warto kupować chyba że po cenach jakie mają w chinach. nie macie pojęcie gdzie chińczyk potrafi znaleźć oszczędności ;)
  • REKLAMA
  • #9 4148889
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Ten wynalazek ma kilka plusów. Jedno to cena. Jako, że ma się MP3, MP4, telefon i aparat foto, wejście na kartę pamięci (ale wszystko Chińskie)
    Drugi plus i jak dla mnie chyba najważniejszy to, że ma dwa sloty SIM. Aż się dziwię, że renomowane firmy nie praktykują tego. Bardzo często ma się telefon służbowy i prywatny, a w opisie NOKLI N95 pisze, że można używać dwóch kart równocześnie.

Jednym z dwóch zasadniczych minusów tego telefonu jest brak wsparcia technicznego i jakość wykonania w porównaniu z NOKIĄ.
    Jeśli NOKLA ulegnie jakieś awarii to można ją wyrzucić, bo i tak żaden serwis nie weźnie jej do naprawy.

Na dzień dzisiejszy to 500zł za nową bym dał, ale traktował bym ten telefon jako gadżet i myślę, że po roku zmienił bym "to" na jakąś oryginalną NOKIĘ.

Co do ekranu dotykowego to nie wiem czy to plus, czy minus. Na pewno zawsze był by "opalcowany" (brudny).
  • #10 4197136
    Marcin25800
    Poziom 1  
    Posiadam kilka telefoników marki nokla. Są one świetne. Nie dość że są tańsze od nokii to jeszcze potrafią niemal że to samo. Zachęcam wszystkich do ich zakupu:) To nie prawda że są kiepskiej jakości. W razie awarii większość części pasuje od nokii. A odnosząc sie do polskiego softu to on już powstał na model n95. Mogę go podesłać.
    marcin25800(_at_)wp.pl
  • #11 4197286
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    kolejny chiński bubel, na zamydlenie oczu , niedługo podrobią merca i bmw...;/
  • #12 4197489
    Pegelmesser
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    Artech napisał:

Już dawno podrobili...
  • #13 4197502
    Artech
    chińskie łapki wszedzie wsadzą.. , aby tylko sprzedac i rynek zapchać byle czym , nidlugo zaczna ich sciagac do nas do roboty bo nikt nie chce robić.. co za czasy
  • #14 4197868
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 927
    Artech napisał:
    chińskie łapki wszedzie wsadzą.. , aby tylko sprzedac i rynek zapchać byle czym , nidlugo zaczna ich sciagac do nas do roboty bo nikt nie chce robić.. co za czasy

No bo kto normalny bedzie robił za takie pieniądze.
    A Chińczycy zawsze chętni.
    No chyba że jesteś młody, najlepiej po studiach i masz 20 lat praktyki ... :|
  • REKLAMA
  • #15 4198001
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    Własnie, ludzie narzekaja na bezrobocie a to nie prawda. Bo ten kto nie ma pracy, nie chce pracować nawet gdy by miał prace bo zawsze znajdzie jakis argument że nie bedzie pracował ( niskie zarobki, miejsce zamieszkania a miejsce pracy)
  • #16 4198067
    Pecel
    Poziom 19  
    Artech napisał:

Sorry za offtop:
    Załączniki:
    • Nokla N95 - jakie funkcje oferuje chińska podróbka Nokii? 465710873_99867022fc_o.jpg (51.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nokla N95 - jakie funkcje oferuje chińska podróbka Nokii? 465705630_5545429e94_o.jpg (40.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #17 4198820
    Artech
    Pecel napisał:
    Artech napisał:

Sorry za offtop:

spoko , to juz im nie wiele zostało do podrabiana :D
  • #18 4200036
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Marcin25800 napisał:
    Posiadam kilka telefoników marki nokla. Są one świetne. Nie dość że są tańsze od nokii to jeszcze potrafią niemal że to samo. Zachęcam wszystkich do ich zakupu:) To nie prawda że są kiepskiej jakości. W razie awarii większość części pasuje od nokii. A odnosząc sie do polskiego softu to on już powstał na model n95. Mogę go podesłać.
    marcin25800(małpa)wp.pl

W pełni sie zgadzam. Miałem takie cudo w rękach i zrobiło na mnie duże wrażenie. Produkt jednorazowy bez zadnego wsparcia ale wart swojej ceny. Jakość na pierwszy rzut oka nie ustepuje Nokii. Nie zaglądałem do środka to nie wiem jak w środku.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy chińskiej podróbki telefonu Nokla N95, która na pierwszy rzut oka imituje oryginalną Nokię N95, oferując m.in. funkcje MP3, MP4, aparat fotograficzny z obiektywem "Carl Zess" oraz dwa sloty na karty SIM, co jest rzadkością w renomowanych markach. Telefon posiada dotykowy wyświetlacz, jednak jakość wykonania i wsparcie techniczne są znacznie gorsze niż w oryginale. Brak oficjalnej polskiej wersji oprogramowania oraz aktualizacji softu stanowi istotny problem, choć pojawiły się próby spolszczenia systemu przez niezależnych programistów. Cena urządzenia jest niska, co czyni je atrakcyjnym gadżetem, ale ze względu na brak serwisu i niską jakość komponentów, zakup traktowany jest jako ryzykowny. Wśród użytkowników pojawiają się opinie, że chińskie podróbki są generalnie nieopłacalne, choć niektórzy podkreślają, że części zamienne mogą być kompatybilne z oryginalną Nokią. Dyskusja porusza także szerszy problem podróbek na rynku elektronicznym oraz ich wpływ na rynek pracy i jakość produktów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA