logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor LG575N (chassis:CA66) po podłączeniu ciemny obraz

cudzes 05 Sie 2007 13:10 1152 2
REKLAMA
  • #1 4147869
    cudzes
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam monitor 15" po dłuższej eksploatacji z ciemniał się , że nic już prawie nie widać . Kondensatory wymieniłem po pierwotnej i wtórnej przetwornicy , jak nie jest podłączony do kompa obraz jest napis brak sygnału ,ale jak podłącze to zaraz znika wszystko i jest czarny.Tak jak by przestał świecić kineskop włókna żarzenia gasną . mierzyłem napięcie na pierwotnym tam co pisze na płycie 18.5V jest 23V a na wtórnym to dopiero są zawyżone. Gdzie szukać usterki ? Rezystory pomierzone po pierwotnej stronie , zgadzają się rezystancje.
  • REKLAMA
  • #2 4163794
    hugoo
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Piszesz że żarzenie ginie a napięcia są za wysokie to co dzieje się z 6V żarzenia
  • #3 4164976
    cudzes
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Jak tylko podłączę pod kompa to zaraz rozłącza i wchodzi w stan czuwania , kontrolka na monitorze świeci na pomarańczowo . Napięcie żarzenia schodzi do zera.Monitor nie świeci , a jak tylko odłączę od kompa zaraz się załącza.

Już działa , popełniłem błąd przy składaniu, jak wymieniałem kondensatory źle wpiołem kabel w monitorze , ten co idzie do kompa są takie same wejścia i pomyliłem teraz już wszystko śmiga. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam
REKLAMA