logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 2.5 TDI 150 KM - spadek mocy, przepływomierz QAP nie działa?

a6tiptronic 05 Sie 2007 13:31 1648 3
REKLAMA
  • #1 4147930
    a6tiptronic
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam

okolo 15 tys KM temu kupilem nowy przeplywomierz zamiennik bosza - firmy QAP, problemy z przyspieszeniem zniknely, wszytsko bylo super, az znowu autko stracilo moc do okolo 3000obr. Vag nie odnotowal zadnych bledow, diagnowozalem kilka razy, silnik nie przechodzi w tryb awaryjny, z odczytow parametrow w grupie 10 silnika wynika ze przepywomierz nie osiaga wartosci powyzej 450mg, wychodzi na to ze przeplywka znowu padla, ale czy nie za szybko? czy moze spotkal sie ktos z czyms takim, ze z pomiarow wychodzila ze przeplywka nie zyje a usterka byla gdzies indziej? usterka czego moze jeszcze pokazac takie wskazania w polu ilosci zasysanego powietrza? Niestety nie mam jak podmienic przeplywki, gdyz zadne ze znajomych nie ma podobnego silnika, pozdrawiam i prosze o jakas rade.
  • REKLAMA
  • #2 4147952
    sebauk
    Poziom 11  
    Mi w pasku 1.8 T dwa razy padl i okazalo sie ze z powodu brudnego filtra teraz wymieniam filtr dwe razy szybciej i jest ok.
  • REKLAMA
  • #3 4148079
    tolio
    Poziom 14  
    Ocena: 134
    na próbę możesz założyć przepływkę np z pasata 1.9 tdi tylko trzeba przełożyć czujnik temperatury (nawet lepiej chodzą) Innym problemem obniżającym wartości przepływomierza może być zanieczyszczony filtr powietrza , połączenia elektryczne czy np. jak miałem ostatnio zapchany katalizator .
  • #4 4148380
    a6tiptronic
    Poziom 10  
    witam, mam przeplywke oryginal bosha nowke z poprzedniego auta, do 130 konnego tdi , kupilem kiedys ale kokazalo sie ze mam zatarta zmienna geometrie lopatek, gdy ja podlaczam wywala blad na desce , swieci sie ASR, nie moge na niej niesty sprawdzic swojego auta, przeplywka jest sprawna na 100% bo kupilem nowke , jaby ktos chcial moge sprzedac;) pozdrawiam
REKLAMA