akilian napisał: oprogramowanie ze strony grundig załatwi sprawę ale nie cały proces zmiany szedł ok na koniec wyświetlił dziwny komunikat o błędzie i tuner się wyłączył
u mnie przy DTR 1510 było podobnie ale nie wyłączając softu i boxa ponowiłem próbę przeładowania i druga się powiodła
/to tak ku przestrodze dla osób którym się posypały błędy - PONOWIĆ i powinno zatrybić - nie wyłączać bo flaszka już może być pusta/
Dodano po 6 [minuty]:
byk napisał: Sprawdzcie kondensatory
W moim DTR 1510 przeglądałem kondzie i nic nie znalazłem (nie wylutowywałem a jedynie mechanicznie). Jednak sprawa nie jest jasna - czy to watchdog czy zasilacz. Zauważyłem że na +5 fizycznie poziom się nieco zmienia: gdy pracuje jest 4,9 a przy resecie 5,1
Niby to norma że są takie zmiany ale z drugiej strony nie wiem czy to nie przeciążenie 5v z zasilacza nie powoduje reboota z automatu
NIe pasuje mi tylko delay - monitor zasilania ubija CPU zaraz po spadku aby nie skasztanić zawartości flaszki/eeproma zapisem na słabym vcc
Delay pasuje mi na soft - taki długi się zwykle daje żeby dać aplikacji czas na wygrzebanie się jak ma wiele wątków i budżetowy CPU