Witam.
Czy jest możliwe zrobienie klatki FARADAYA w warunkach domowych? Jeśli tak to jak ją zrobić?
Pozdrawiam.
Czy jest możliwe zrobienie klatki FARADAYA w warunkach domowych? Jeśli tak to jak ją zrobić?
Pozdrawiam.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamUrgon napisał:AVE...
Źle... Jak zrobisz klatkę z pełnej blachy, to będziesz odizolowany od wszystkiego...
Jak zrobisz z siatki, to powstrzyma to wszystkie fale aż do długości 16*średnica oczka(wartość z marginesem, pewnie powstrzyma wszystko do 8*średnica oczka, ale lepiej margines mieć)...
jdanecki napisał:
No i pojęcie "siatka Faraday'a" jest raczej twoim wymysłem. Klatka służy do odcięcia wszystkich sygnałów, a nie z danego kierunku.
chalice napisał:Nawet jak antenę kieruję na inny BTS
chalice napisał:jednocześnie jest ona prawie prostopadle pod kontem 80st, do drogi sygnału, z tego silniejszego,
chalice napisał:mam słabszy sygnał z silniejszego, ale nie mogę wymusić logowania do tego w który celuję...
Czy jest jakiś sposób by to obejść?
chalice napisał:Podobno dzięki takim sprzętom jak antena kier. można wybierać nadajniki?
anecia1022 napisał:Mianowicie to ma być małe pudełeczko, z wieczkiem, które po zamknięciu ma tworzyć klatkę fradaya, w związku z czym nie będą potrzebne żadne wyjścia na kable ani złącza koncentryczne. Pytanie czy coś takiego w ogóle jest wykonalne - wieczko jest otwarte - klatka nie działa, zamykamy wieczko i mamy skutecznie blokująca przed falami z zewnątrz klatkę faradaya. Czy teoretycznie przy użyciu folii miedzianej taka konstrukcja by działała?